Trump, declarație șocantă în Israel

0

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a declarat luni seara că pacea este ”una dinte cele mai dificile afaceri dintre toate”, în timpul unei conferinţe de presă de la reşedinţa premierului Israelului, Benjamin Netanyahu.

”Dar am sentimentul că vom ajunge eventual şi acolo… adică sper”, a precizat miliardarul american, făcând referire la obţinerea păcii între naţiunile din Orientul Mijlociu.

De asemenea, preşedintele american a declarat că există ”multă iubire” între oamenii care locuiesc în Orientul Mijlociu. ”Oamenii din toate naţiunile… ei vor să oprească aceste crime. Le-a ajuns”, a completat Trump în prezenţa premierului Benjamin Netanyahu, pe care l-a alintat cu apelativul Beni.

Înainte de conferinţa de presă, preşedintele american a discutat în privat cu premierul israelian şi a semnat alături de soţia sa în cartea de oaspeţi a lui Netanyahu, potrivit news.ro.

De asemenea, premierul israelian i-a dat cadou preşedintelui republican o biblie veche de 150 de ani, această întâlnire având loc după vizita privată a lui Donald Trump la Zidul Plângerii, care este situat în Cisiordania.

Netanyahu şi-a exprimat încântarea cu privire la dorinţa preşedintelui american de a aduce pacea în Orientul Mijlociu. ”Pentru prima dată în viaţa mea, văd o speranţă reală pentru schimbare”, a precizat premierul de la Tel Aviv.

De asemenea, acesta a vorbit în termeni calzi despre prietenia sa cu Donald Trump. ”Ne înţelegem reciproc”, a precizat Netanyahu.

Cei doi lideri vor cina împreună, înainte ca preşedintele american să se retragă într-o cameră de hotel blindată cu ferestre rezistente la grenade şi gaze toxice.

În schimb, acesta se va întâlni marţi dimineaţă cu preşedintele palestinian Mahmoud Abbas, înainte de a pleca spre Roma.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.