Irina Radu, despre legea de funcționare a TVR

Lucrări în comisii în această dimineață la Senat. Comisia de cultură a luat în discuție legea de funcționare a TVR. Proiectul prevede, printre altele, separarea funcției de președinte al Consiliului de Administrație de cea de Director General.

Irina Radu, președinte-director general al Televiziunii Române, a declarat, miercuri că modificarea legii privind funcționarea TVR reprezintă pași în direcția bună.

Toți ne-am fi dorit o nouă lege, nu se putea atât de repede. Și atunci spunem: bine că se fac niște pași. Asta înseamnă că suntem în atenția Parlamentului și încet, încet trebuie să intrăm în atenția mare a publicului, dar cred că prin aceste modificări o să se schimbe o mulțime de lucruri în bine și referitor la partea de finanțare și referitor la partea de management, cred că sunt niște pași în direcția bună.

Președinte-director general al TVR a spus că așteptările sale în urma acestor modificări sunt în primul rând redefinirea televiziunii publice și a radioului public.

Actuala lege lasă pe fiecare să facă ceea ce crede de cuviință și trebuie să înceteze subiectivismul, trebuie să existe o continuitate, adică ce a început cineva, nu vine următorul și strică sau schimbă. Poate uneori se dorește o schimbare bună, dar schimbând prea des, nu mai înțelege nimeni nimic. Cred că este nevoie de mai multă claritate: ce se dorește de le Televiziunea Română și de la Radioul public și o clarificare a finanțării instituției din punct de vedere al sumei alocate, a subliniat Irina Radu.

Președinte-director general al Televiziunii Române a explicat că la TVR se lucrează cu bugete multianuale. Am vorbit despre olimpiade, despre pachetele mari de filme de la companiile scumpe, pentru că toată lumea vrea să vadă filme bune, vorbim de campionate de fotbal, dar aceste lucruri costă și se cumpără, se contractează cu ani de zile înainte de a se petrece evenimentul. Nu se poate dacă noi nu știm că ne putem baza pe un venit sigur, poate fi chiar cu precizarea că este destinat acestui tip de achiziții, ca să nu creadă nimeni că vrem noi să ne asigurăm de bani ca să facem nu știu ce cu ei.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.