Manchester United câștigă Liga Europa

Share:

Manchester United a câştigat cu scorul de 2-0 finala de Liga Europa de la Stockholm, jucată împotriva lui Ajax Amsterdam. Golurile au fost marcate de Pogba, în minutul 18, şi Mkhitaryan, în minutul 48.

Marele câştig al „diavolilor”, în afara trofeului, este faptul că anul viitor vor juca direct în grupele Ligii Campionilor. După prestaţia din Premier League, United ar fi trebuit s-o ia de jos în Liga Europa, din faza tururilor preliminare. Totuşi, englezii au câştigat fără emoţii finala de Stockholm. Puştii lui Ajax – cea mai tânără echipă din istorie care a jucat într-o finală majoră (22 de ani şi 282 de zile) au fost năbădăioşi, dar ineficienţi. Exasperant de ineficienţi. 17-7 a fost raportul şuturilor, pentru Ajax, iar posesia 60%-40%.

În ciuda posesiei net superioare a olandezilor, abia dacă au pus în pericol poarta lui United. Din punct de vedere tactic, Mourinho a făcut o partidă clasică. A marcat şi şi-a retras jucătorii, practicând un joc de aşteptare, pe alocuri plictisitor. Totuşi, victoria lui United nu poate fi pusă la îndoială, clubul urmând să joace sezonul viitor direct în grupele Champions League.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.