Ploile torenţiale fac ravagii în mai multe judeţe

Fenomenele extreme lovesc din nou. Furtunile, grindina şi ploile torenţiale au făcut ravagii în mai multe judeţe din ţară. Sute de oameni au rămas izolaţi după ce un pod a fost luat de apele umflate.

La Lugoj, o ploaie torenţială a lăsat sub apă aproape tot oraşul, iar zeci de oameni şi-au găsit maşinile plutind. Localnicii spun că la fiecare ploaie mai puternică canalizările nu mai fac faţă.

Apele revărsate ale râului Tarcău, judeţul Neamţ, au inundat mai multe gospodării. A fost nevoie de intervenţia autorităţilor pentru a ridica trunchiurile de copaci şi nămolul adus de şuvoaiele revărsate.

Şi în Alba, ruperile de nori şi grindina au provocat pagube considerabile în localitatea Ciuguzel. Mai multe drumuri, gospodării, terenuri agricole şi livezi au fost inundate.

200 de oameni din Izvoarele Sucevei au rămas izolate după ce un pod a fost luat de apele unui pârâu care s-a umflat din cauza ploilor torenţiale. Podul era singura lor legătură cu drumul judeţean 175. Autorităţile încearcă acum să refacă podul afectat de viitură.

O furtună pornită din senin a inundat un pasaj din Râmnicu Vâlcea şi circulaţia rutieră a fost închisă în zonă timp de zeci de minute. Iar în alt cartier, un copac doborât de vântul puternic a avariat trei maşini.

Şi localnicii din Târgu-Cărbunești au avut de tras din cauza unei ploi torenţiale, însoţită de piatră. Bucăţile de gheaţă au căzut minute bune, distrugând pomi şi grădini de legume.

O porţiune de drum din Sinaia, subsolul unui after school din oraşul Urlaţi şi o curte din Bărcăneşti au fost inundate, joi, în urma unei ploi torenţiale, pompierii intervenind pentru evacuarea apei.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Prahova, Raluca Vasiloae, a declarat că pompierii intervin cu o motopompă la Sinaia, unde, în zona podului Cumpătu, drumul a fost inundat pe o suprafaţă de 80 metri pătraţi, apa având 50 de centrimetri adâncime.

Un echipaj a intervenit şi în oraşul Urlaţi, unde a fost inundat subsolul unei clădiri în care funcţionează un after school. De asemenea, pompierii au acţionat cu o motopompă în localitatea Bărcăneşti, pentru evacuarea apei dintr-o curte inundată.

Reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență au intervenit şi la Agnita, unde subsolurile mai multor clădiri au fost inundate. Potrivit oficialilor, până acum au solicitat sprijin două societăți comerciale și doi proprietari de case, în ale căror subsoluri apa are aproximativ 25 de cm. Pe strada Hațegului au intervenit două echipaje ale Apă Canal care au degajat gurile de scurgere ale canalelor, astfel încât apa s-a retras de pe stradă. În zonă a rămas un echipaj care monitorizează în continuare situația.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.