Trump pune tunurile pe James Comey

0

Preşedintele american Donald Trump a precizat duminică faptul că fostul director al FBI James Comey este „extrem de laş” în privinţa divulgării de informaţii confidenţiale despre discuţiile dintre cei doi, informează site-ul Washington Post.

Donald Trump îl acuză pe James Comey de laşitate în privinţa divulgării de informaţii confidenţiale. „Cred că divulgarea de informaţii din partea lui James Comey este mult mai extinsă decât ar putea crede cineva vreodată. Complet ilegal? Foarte laş!”, a spus Trump pe contul personal de Twitter.

Anterior, Donald Trump a negat că i-ar fi cerut loialitatea lui Comey sau că i-a solicitat să renunţe la o anchetă ce îl viza pe fostul său consilier de securitate. Trump l-a numit pe Comey „un informator” şi a susţinut că acesta a minţit.

Joi, în timpul audierilor din Comisia pentru Informaţii a Senatului SUA, James Comey a spus că „bunul simţ” i-a dictat să-şi documenteze fiecare dintre cele nouă conversaţii cu Donald Trump, dintr-o multitudine de factori: circumstanţe, subiectele discutate şi natura preşedintelui. Comey susţine că a simţit că „va veni o zi când va fi necesară o stenogramă a discuţiilor”, nu doar pentru a se apăra, ci pentru a apăra integritatea FBI.

James Comey a subliniat că s-a temut de faptul că preşedintele ar putea să mintă în privinţa conversaţiilor şi că speră să existe şi înregistrări. Ulterior, fostul director al FBI a recunoscut că a arătat notiţele unor persoane din afara Departamentului de Justiţie. Mai exact, la o zi după demiterea lui, Comey a rugat un prieten apropiat, profesor de drept la Universitatea Columbia, să împărtăşească stenograma discuţiilor cu un reporter.

Comisia pentru Informaţii a Senatului a redactat o cerere către profesorul de drept Daniel Richman de la Universitatea Columbia, cel care a primit rapoartele întocmite de James Comey pentru a le înainta jurnaliştilor de la New York Times.

Preşedintele american s-a referit duminică şi la abordarea democraţilor din Congresul SUA, acuzându-i de obstrucţionarea mai multor domenii de activitate.

„Democraţii nu au niciun mesaj, nici despre economie, nici despre taxe, nici despre locuri de muncă, nici despre eşuarea programului Obamacare. Sunt doar obstrucţionişti”, a mai spus Trump.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.