Spațiul aerian al Bulgariei, patrulat de avioane NATO

0

Guvernul bulgar a dat miercuri undă verde pentru patru avioane Eurofighter Typhoon ale Forțelor aeriene italiene pentru a patrula temporar în spațiul aerian al Bulgariei în vederea consolidării flancului estic al NATO, a anunțat biroul de presă al guvernului de la Sofia, potrivit Xinhua.

Avioanele italiene urmează să patruleze, alături de avioane ale Forțelor aeriene bulgare, în perioada 15 iulie — 15 octombrie acest an, pentru implementarea măsurilor de garantare a securității statelor membre situate în flancul estic al Alianței Nord-Atlantice.

Misiunea comună bulgaro-italiană va fi desfășurată în concordanță cu Sistemul integrat al NATO de apărare aeriană și antirachetă.

Misiunile avioanelor italiene includ interceptarea, identificarea vizuală și escortarea, conform unui comunicat al guvernului bulgar.

Cele patru avioane de vânătoare italiene și până la 110 militari vor fi desfășurați la baza aeriană Graf Ignatievo, situată la nord de orașul bulgar Plovdiv.

Bulgaria, membră a NATO din 2004, își îndeplinește misiunea de apărare a spațiului aerian aliat folosind avioane de vânătoare MiG-29 și MiG-21, de producție sovietică.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.