Bodog, despre centrele mari de arși

0

Ministrul Sănătății, Florian Bodog, a declarat joi, la Poiana Brașov, că cele cinci centre de mari arși din România „vor depăși cam orice capacitate pentru arși mari a țărilor din jur” și a menționat că centrele de la Timișoara și Iași sunt într-un stadiu mai avansat de înființare, urmând ca, în scurt timp, să primească și dotarea necesară.

Referitor la medicii care vor lucra în aceste centre, Florian Bodog, a precizat că în chirurgia plastică există o bună acoperire la nivel național, fiind mulți medici tineri, informează Agerpres.

„Din câte știu eu, avem o bună acoperire la nivel național, doar că este de precizat faptul că va trebui să gândim o politică salarială foarte bună pentru medicii specialiști care vor lucra în centrele de arși. Sunt centre cu o particularitate, sunt, practic, secții de Terapie Intensivă, nu numai secții normale de chirurgie și consider că este un lucru important ca tinerii specialiști să aibă condiții normale în exercitarea profesiei”, a subliniat Bodog.

Întrebat când vor fi deschise cele cinci centre, ministrul Sănătății a precizat că nu dorește să avanseze niște termene, menționând, însă, că în contractul cu Banca Mondială sunt asumate niște termene foarte exacte atât în ceea ce privește demararea procedurilor de studiu de prefezabilitate, care sunt în faza de evaluare, după care există termen pentru elaborarea procedurilor de proiectare și termen pentru construcție.

„Cu siguranță, dat fiind faptul că sunt bani, deci nu există probleme de finanțare, lucrurile vor merge foarte repede. Îmi doresc acest lucru pentru că este un proiect de suflet al meu. Aceste centre de arși vor depăși cam orice capacitate pentru arși mari a țărilor din jur”, a mai spus ministrul Sănătății.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.