Ponta, un nou atac la Dragnea

0

Victor Ponta face o paralelă între situaţia PSD şi cea a altor partide de stânga din Europa, care şi-au pierdut electoratul aproape în întregime după ce nu şi-au respectat deloc promisiunile electorale. Fostul premier foloseşte acest prilej pentru a-l ataca din nou pe Liviu Dragnea.

1. „Am mintit de dimineata pana seara timp de un an si jumatate. Este evident ca ce am promis nu era adevarat si nu puteam face – este clar ca eram mult dincolo de posibilitatile reale ale tarii noastre…”!

Stiti cui apartine aceasta marturisire pe care o citez mai sus? ( Nu va grabiti sa spuneti ca lui Liviu Dragnea – nu el asa sincer nici daca il trezesti din somn ; si imediat va acuza ca sunteti vanduti „Sistemului” cu care se preface ca se lupta din greu ca sa pacaleasca presa si poporul – „prietenii stiu de ce”)!

Sa va ajut putin – este consemnat in istoria politica sub numele de „Discursul de la Oszod”!

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Őszöd_speech

Pe 9 Aprilie 2006 Partidul Socialist din Ungaria ( MSZP – omologul PSD din tara vecina ) castiga alegerile parlamentare cu 43.21% din voturile exprimate!

Ferenc Gyurcsany – liderul Partidului – a devenit Prim Ministru. Iar in luna Mai 2016 la Balatonoszod a tinut un discurs la o intalnire inchisa cu Grupul Parlamentar Socialist. Fara sa stie a fost inregistrat de unul din participanti (vedeti ca nu doar la DNA Romania se intampla asta) si pe 17 Septembrie 2006 totul a fost publicat in presa ducand la cele mai violente proteste din Ungaria de dupa caderea regimului comunist!

Dupa acel moment Partidul Socialist din Ungaria ( care castigase Alegerile din 2002 cu 42% si 2006 cu 43% ) a ajuns la Alegerile din 2010 la 19,3 % ; in 2014 la 25% ( in Coalitie cu alte 4 partide) si se afla in sondajele pentru 2018 la un nivel de 20%!

2. In Franta in 17 Iunie 2012 Partidul Socialist a castigat cu 40.9% din voturi un numar de 331 de parlamentari / la Alegerile din 18 Iunie 2017 acelasi Partid Socialist a obtinut 9,51% din voturi si doar 45 de parlamentari!!! Pentru ca masurile anuntate in campania electorala din 2012 s-au dovedit nesustenabile in realitate!

3. In decembrie 2016 PSD castiga Alegerile Parlamentare din Romania cu 45% din voturi / aratand ca dupa o guvernare 2012-2015 pe care toata lumea a considerat-o competenta si eficienta din punct de vedere economic si social va aplica Programul de Guvernare prezentat de Liviu Dragnea in campanie „la virgula si la termen”!

Va rog sa cititi mai jos o analiza (acida dar corecta) facuta de Bogdan Tiberiu Iacob pe „Inpolitics”! Si spuneti-mi ca gresesc daca vad vreo asemanare intre situatiile prezentate mai sus din Ungaria – Franta si Romania!

Eu mi-am facut datoria fata de PSD si fata de alegatorii sai in ziua votarii noului Guvern „Tudose” – atunci am aratat ca modificarile de Program facute total neserios, heirupist si populist vor fi principala slabiciune in perioda urmatoare! Nu ma astept sa ma ia in seama Insusi Liviu Dragnea – dar ceilalti sper ca au citit si au inteles!

De ce NU votez noul Guvern! Programul de guvernare al Guvernului "Dragnea 2" ( avandu-l ca Premier pe Mihai Tudose)…

Posted by Victor Ponta on 29 Iunie 2017

Inca mai cred ca lucrurile se pot indrepta – dar numai daca se indeplinesc cel putin cateva conditii:
– Guvernul sa fie condus de Premier de la Palatul Victoria nu de Liviu Dragnea de la sediul PSD
– in Guvern numirile sa se faca pe criteriul competentei profesionale si nu al obedientei fata de Presedintele Partidului
– banii publici sa fie folositi pentru binele general si nu pentru imbogatirea unor firme private (gen Teldrum) sau pentru cumpararea de sprijin politic
– guvernarea sa nu fie folosita si deturnata de interesul salvarii personale fata de problemele judiciare
– oprirea iluziei ca o Propaganda agresiva sustinuta doar cu tupeu si resurse financiare poate sa suplineasca lipsa rezultatelor / sau lupta paranoica contra celor care fac dezvaluiri sau critica – omul obisnuit care primeste 100 de lei in plus la salariu sau pensie stie prea bine ca asta nu ii da posibilitatea sa aiba latifundii in Brazilia!
– asigurarea stabilitatii si predictibilitatii in zona economica, fiscala si sociala ( nimeni nu mai vrea promisiuni – ci doar stabilitate si siguranta)!

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.