Se află sub control epidemia de rujeolă?

Ministerul Sănătății dă asigurări că epidemia de rujeolă se află sub control, în urma informațiilor referitoare la evoluția cazurilor de rujeolă din Harghita.

Într-un comunicat remis Agerpres, Direcția de Presă a Ministerului Sănătății susține că în Harghita nu sunt 50 de cazuri noi de rujeolă și, de asemenea, că nu ar fi fugit o jumătate dintre pacienți din spitalul unde erau tratați.

‘După cum a semnalat și Direcția de Sănătate Publică Harghita, în cadrul unui comunicat oficial, nu este vorba nici despre 50 de cazuri noi de rujeolă în județul Harghita, nici despre faptul că jumătate dintre pacienții tratați pentru rujeolă ar fi fugit din Spitalul Municipal Odorheiul Secuiesc. În prezent, la spitalul din Odorheiul Secuiesc se mai află internate 32 de persoane cu suspiciunea de rujeolă. Este vorba despre pacienți care nu au fost vaccinați antirujeolă și care nu s-au aflat sub îngrijirea unui medic de familie. Toți pacienții beneficiază de tratamentul medical corespunzător pentru vindecarea bolii. În realitate, este vorba despre trei persoane, o mamă și doi minori, care au părăsit unitatea medicală fără consimțământul medicilor și care au fost readuși sub tratament medical în aceeași zi, cu ajutorul instituțiilor abilitate. Precizăm faptul că cei trei pacienți se aflau în afara perioadei de contagiozitate și nu prezentau vreun risc de îmbolnăvire’, se precizează în comunicatul menționat.

Totodată, Ministerul Sănătății informează că DSP Harghita a primit în data de 19 mai o cantitate de 3.070 doze vaccin ROR, ‘stoc suficient pentru acoperirea nevoilor medicale existente în această zonă, până la finalul lunii iulie’.

În comunicat se mai arată că stocul de vaccin antirujeolic achiziționat de țara noastră acoperă pe deplin necesarul pentru întregul an.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.