Lista neagră a firmelor care participă la lucrări de investiții

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, spune că în următoarea perioadă ANAF va da publicităţii numele unor firme trecute pe ”lista neagră” a ministerului după ce au participat la licitaţii sau lucrări de investiţii, precizând că în perioada următoare ”lista se va mări”.

Prezent, vineri, la Arad, ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a fost întrebat de jurnalişti dacă a realizat ”lista neagră” a firmelor care participă la lucrări de infrastructură, aşa cum anunţase cu câteva luni în urmă.

Ministrul a spus că există deja o astfel de listă, pe care sunt ”undeva la 14 firme”, dar numărul lor va creşte.

”Lista neagră a constructorilor va fi făcută publică la un moment dat de către cei de la ANAF, undeva la 14 firme sunt pe listă. Pot să vă spun că lista se va mări în perioada următoare”, a spus Răzvan Cuc.

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, anunţa, la sfârşitul lunii mai, că urmează să fie întocmită o listă neagră a firmelor care nu respectă termenele lucrărilor şi care monitorizează clauze contractuale pentru a obţine venituri suplimentare, dar şi a societăţilor contestatoare care blochează astfel realizarea obiectivelor de investiţii.

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, le transmite ”un mesaj clar” firmelor care participă la licitaţiile pentru lucrări de infrastructură, declarând că nu va mai acepta contestaţii care blochează lucrările. Ministrul a spus că, potrivit unui studiu, 98 la sută din contestaţii nu au niciun temei şi nicio finalitate, iar legislaţia va fi modificată pentru a se evita aceste situaţii.

Ministrul Răzvan Cuc a declarat, vineri, la Arad, unde a făcut o vizită pe şantierul unui pasaj nefinalizat de pe centura oaşului, că nu mai acceptă contestaţii la licitaţii, pentru că acestea blochează perioade prea mari lucrările de investiţii.

”Nu mai accept şi nu mai doresc contestaţii pentru obiectivele de investiţii, care ţin în loc dezvoltarea (…) Este un mesaj clar pe care îl transmit către toate firmele: avem obiective scoase la licitaţie în momentul de faţă de peste 13 miliarde de lei, deci va fi de lucru în România, nu este nevoie să mai faceţi contestaţii doar de dragul de a le face. Dacă voi constata în perioada următoare că se vor face contestaţii în acest sens doar, repet, pentru a bloca obiectivele de investiţii, voi lua fiecare obiectiv în parte şi le vom prezenta în faţa presei. Avem un studiu în faţă care ne arată că peste 98 % din contestaţiile depuse nu au niciun temei şi nicio finalitate”, a spus Răzvan Cuc.

Întrebat care sunt pârghiile legale prin care poate bloca depunerea de contestaţii, ministrul a spus că se lucrează la modificarea legislaţiei.

”Până când vom finaliza modificările la legislaţia actuală, avem pârghiile pe care ni le oferiţi şi dumneavoastră, presa, ca să facem cunoscut oamenilor exact cine blochează obiectivele. Repet, aceste contestaţii nu au un fundament concret”, a declarat ministrul.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.