Tupeu: Primarul din Alexandra și-a dublat salariul!

0

Update: Primarul municipiului Alexandria, Victor Drăguşin, nu şi-a dublat salariul, ci şi l-a mărit până la nivelul de 13.050 de lei pe lună, potrivit unei precizări transmise de primar.

El a dat un comunicat de presă în care afirmă cu nu şi-a dublat salariul, cum a preluat presa, şi că informaţia a pornit de la o redacţie locală care în mod obişnuit scrie articole critice la adresa lui.

Primarul Victor Drăguşin a ataşat şi dispoziţia de primar semnată de el, prin care a decis că de la 1 iulie 2017 indemnizaţia pentru „domnul Victor Drăguşin, primarul Municipiului Alexandria” va fi de 13.050 de lei. Dispoziţia nr. 1525 din 3 iulie 2017 poartă semnătura primarului Victor Drăguşin şi are aviz de legalitate de la secretarul Primăriei.

Știrea inițială. Salariile angajaţilor Primăriei Alexandria au fost mărite, începând cu 1 iulie, cea mai mare creştere fiind înregistrată chiar la indemnizaţia primarului municipiului. Acesta va încasa, lunar, 18.200 lei, aceeaşi sumă pe care o câştigă şi preşedintele Klaus Iohannis, relatează Romaniatv.net.

Primarul municipiului Alexandria, Victor Drăguşin, va încasa, pe 15 august, un salariu aferent lunii anterioare în cuantum dublu faţă de salariul precedent.

Edilului i s-a dublat salariul, în urma aprobării unei hotărâri de către legislativul local, prin care cresc şi indemnizaţiile celorlalţi angajaţi din Primărie, conform reglementărilor Legii 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice.

Primarul reşedinţei Teleormanului, Victor Drăguşin a spus că i s-a dublat venitul lunar, adăugând că majorările salariale ale celorlalţi angajaţi din Primărie sunt condiţionate de ”o evaluare”, funcţionarii urmând să fie ”urmăriţi” de către edilul-şef şi de către celelalte persoane din conducerea municipalităţii.

”Mie mi s-a dublat salariul. Un primar are, în momentul de faţă, 9.100 lei bani în mână, un viceprimar 8.100 lei. (…) Eu le-am explicat colegilor, ne-am întâlnit şi cu sindicatele, lucrurile sunt lămurite aci, între noi, nu am sesizat să fie disensiuni. O să facem şi o evaluare, numărul de plângeri ale populaţiei va contribui negativ şi modul în care îşi răspund unul altuia între compartimente, la diverse solicitări funcţionale. Aceste lucruri nu au legătură cu proiectul de hotărâre. Deci, vor fi extrem de atent urmăriţi atât de către mine, cât şi de către colegii mei viceprimari şi administratorul public…”, a afirmat Victor Drăguşin.

Potrivit proiectului aprobat de consilierii din Alexandria, secretarul municipiului va încasa un salariu de bază de 10.000 lei, în timp ce arhitectul şef – 8.000 lei. De asemenea, un director general sau un director executiv, grad II, va lua tot 8.000 lei, în timp ce un ocupant al aceleiaşi funcţii, dar grad I, va încasa 7.500 lei.

Şefii de serviciu vor duce, lunar, acasă, un salariu de bază de 6.000 lei, în timp ce şefii de birou vor încasa 5.300 lei.

Auditorii din Primăria Alexandria vor avea salarii cuprinse între 3.000 lei şi 4.200 lei, în funcţie de gradul profesional. În funcţie de acelaşi criteriu, consilierii încasează între 2.200 şi 3.900 lei, lunar. Administratorul public al municipalităţii va avea un venit lunar de 11.500 lei.

Şeful statului Klaus Iohannis a încasat anul trecut un salariu de 16.300 lei, iar în urma legii salarizării unitare ar urma să primească 17.400 lei, fiind considerat cel mai mare salariu de demnitar. Acesta este urmat de şeful Guvernului, şefii Parlamentului şi preşedinţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) şi Curţii Constituţionale (CCR) – 15.950 lei, iar miniştrii urmând să aibă 14.500 de lei brut pe lună.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.