Mihai Leu se menține în formă la 48 ani!

0

 La aproape 50 ani, după ce a învins cancerul, Mihai Leu (primul campion mondial al Romaniei in boxul profesionist&fost campion national de raliuri) e gata sa învingă din nou și în ringul de box. Fostul campion mondial se antrenează din greu la sală și ar putea face față cel puțin câteva reprize. Leu are și un exemplu de urmat. La vârsta lui, americanul Bernard Hopkins devenea campion mondial. 

Boxul îl ajută și cu cealaltă mare dragoste din sport, raliul. „Să știi că spre exemplu, Peter Solberg sau Magnus Gronholm, doi campioni de raliuri, fac antrenamente de box pentru pregătirea fizică. Boxul e un sport la care ai nevoie de toate grupele de mușchi, ai nevoie de tot corpul ca să zic așa.” 

Promotor al mai multor evenimente de motorsport, Leu a intrat in linie dreaptă cu pregătirile pentru Raliul Sibiului Unicredit Leasing, care va avea loc pe 6 și 7 octombrie. Își face însă mereu timp pentru antrenamente. Are la dispoziție unul dintre cele mai moderne centre din țară, Aria Sport, care ar face invidioase și marile cluburi de fotbal. Pe lângă exerciții, Leu poate merge la spa și la clinica de refacere. „Aici se poate face orice. E și pentru întreținere, și pentru sportul de performanță. Eu, de câte ori ajung în Sibiu, aici vin”, a dezvăluit fostul mare boxer.

Leu și-ar dori să vadă la sport tot mai mulți copii și le cere guvernanților să se folosească de marii campioni ai României.
„Un copil nu înțelege ce înseamnă să devii campion, dar când vede în fața lui un om care a realizat ceva, cred că poate fi cea mai bună motivație. Ilie Năstase, Gabi Szabo, Nadia… avem foarte mulți sportivi de mare valoare”.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.