Premierul spaniol dă explicații pe tema corupției în Parlament

0

Premierul Spaniei a dat explicaţii, miercuri, în Parlamentul de la Madrid pentru acuzaţiile de corupţie îndreptate asupra formaţiunii sale. Mariano Rajoy a fost acuzat de opoziție că a devenit un premier „suspect”, iar liderul Partidului Popular a încercat să se apere invocând rezultatele înregistrate la urne.

Premierul Mariano Rajoy a fost chemat să dea socoteală pentru mai multe anchete care au apărut în ultimii ani, mai ales în regiuni în care partidul său deține guvernarea.

Liderul Partidului Popular nu se află la prima sa convocare în fața Parlamentului pe tema corupției, dar de cele mai multe ori a reușit să blocheze intențiile opoziției prin majoritatea absolută de care se bucură până anul trecut.

Adversarii politici îl acuză pe Mariano Rajoy că se află în fruntea unui partid corupt care ar fi fost finanțat ilegal și care ar fi avut mulți ani o contabilitate ascunsă.

Rajoy a evitat să numească cele mai sonore cazuri de corupție din sfera partidului său și i-a îndemnat pe parlamentari să prezinte o nouă moțiune de cenzură.

Am informat despre același subiect de 52 de ori și nu era niciun motiv care să justifice o nouă apariție, a spus Mariano Rajoy.

Mariano Rajoy a depus mărturie în urmă cu o lună în fața judecătorilor și a spus că niciodata nu s-a ocupat de contabilitatea formațiunii conservatoare.

Justiția spaniolă anchetează de aproape zece ani „Rețeaua Gurtel”, cel mai complex caz de corupție politică din istoria recentă a țării, în mijlocul căruia sunt plasați membri marcanți ai Partidului Popular. Mai mulți afaceriști sunt bănuiți că plăteau campaniile electorale în schimbul unor lucrări publice bănoase, iar unul dintre acuzați este Luis Barcenas, fostul trezorier al formațiunii de dreapta.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.