Noutăți despre programele „Rabla” și „Rabla Plus”

Share:

Un număr de 251 de dosare de finanțare pentru 662 de autovehicule au fost acceptate în cadrul Programelor „Rabla” și „Rabla Plus”, destinate persoanelor juridice, din acest total 144 au fost pentru autovehicule electrice și hibride, potrivit datelor transmise, joi, Agerpres de Administrația Fondului pentru Mediu (AFM).

Totodată, instituția a aprobat 644 cereri de finanțare și 77 de contestații primite din partea persoanelor fizice în Programul privind instalarea sistemelor de încălzire care utilizează energie regenerabilă, inclusiv înlocuirea sau completarea sistemelor clasice de încălzire (Programul Casa Verde).

„Ca urmare a aprobării dosarelor de finanțare în ședința Comitetului de Avizare din data de 7 septembrie 2017, Administrația Fondului pentru Mediu a publicat listele cu persoanele juridice acceptate în Programul de stimulare a înnoirii Parcului auto național (Programul Rabla) și în Programul privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea vehiculelor de transport rutier nepoluante și eficiente din punct de vedere energetic (Programul Rabla Plus) și cu persoanele fizice aprobate în cadrul Programului privind instalarea sistemelor de încălzire care utilizează energie regenerabilă, inclusiv înlocuirea sau completarea sistemelor clasice de încălzire (Programul Casa Verde). În această etapă, pentru Programul Rabla au fost acceptate 224 de dosare pentru 481 autovehicule și 13 contestații pentru 25 autovehicule. Pentru Programul Rabla Plus au fost acceptate 27 dosare pentru 181 autovehicule, dintre care 144 autovehicule pur electrice și 37 electrice hibride”, conform comunicatului AFM.

Conform sursei citate, persoanele juridice care au fost acceptate în programe se pot adresa unuia dintre producătorii/dealerii auto validați în Programele Rabla și Rabla Plus 2017. De asemenea, persoanele juridice interesate pot depune dosare de acceptare în cadrul Programelor Rabla și Rabla Plus până la data de 29 septembrie 2017.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.