Scad efectivele de bovine

0

Efectivele de bovine au scăzut cu 3,3% pe total și cu 2,5% la efectivul matcă la 1 iunie 2017, față de aceeași dată a anului 2016, se arată într-un comunicat de presă al Institutului Național de Statistică (INS) remis, vineri, Agerpres.

Astfel, efectivele de bovine însumau peste 2,01 milioane, fiind în scădere cu 68.949, iar efectivul matcă era de 1,28 milioane, în diminuare cu 33.267.

‘Analizând distribuția efectivelor de bovine la 1 iunie 2017 pe regiuni de dezvoltare, comparativ cu 1 iunie 2016, se constată că ponderea acestora s-a menținut aproximativ constantă, cu ușoare creșteri în regiunile Nord-Vest (+0,4 puncte procentuale), Vest (+0,4 pp) și Centru (+0,1 pp) și ușoare scăderi în regiunile Nord-Est (-0,3 pp), Sud-Est (-0,2 pp), Sud-Muntenia (-0,2 pp) și Sud-Vest Oltenia (-0,2 pp)’, informează INS.

Bovinele reprezintă totalitatea animalelor din speciile Bos taurus și Bubalus bubalis precum și hibrizi ca Beefalo, de reproducție, de muncă și din îngrășătorii indiferent de sex, vârstă și destinația economică, iar efectivul matcă — totalitatea femelelor, pentru reproducție (vaci pentru lapte, bivolițe și juninci pentru reproducție).

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.