Aceeaşi friptură. Mai multe gusturi.

Grătarul este combinația perfectă dintre distracție și mâncare, fiind, totodată, şi o modalitate de relaxare alături de cei dragi. Nu te complica – simplu, ușor şi rapid poți obține rezultate delicioase.

Alege carnea în funcție de preferințele prietenilor, pentru ca poți găti doar un anumit tip de carne – pui sau porc – și să obții gusturi diferite. Secretul constă în marinare. Vegeta îți propune marinarea în Vegeta Grill condiment lichid cu bere, care conferă suculență fiecărei bucăți de carne în drumul ei către grătarul delicios. Ingredientele naturale, fără potenţiatori de aromă sau conservanți artificiali, precum și gustul subtil de bere te vor cuceri pe loc! Dacă știi că prietenii tăi preferă arome ceva mai intense, pentru același tip de carne poți folosi Vegeta Grill Condiment lichid picant.

În numai 30 minute marinada oferă suculență cărnii (un plic de 75g ajunge pentru jumătate kilogram carne!), iar ardeiul iute, coriandrul, ghimbirul, ceapa, usturoiul și țelina, ardeiul gras, boiaua dulce, piperul negru și foile de dafin fac echipă perfectă pentru un rezultat fantastic. Nu mai ai nevoie decât de o bere rece și prieteni care să-ți fie alături.

Dacă nu ai chef de un grătar şi agitaţia aferentă, dar vrei totuși să mănânci o friptură bună, atunci prepară carne de vită cu pere. Acest preparat va căpăta un gust irezistibil datorită aromelor din condimentele lichide pentru grătar de la Vegeta. Pentru 4 porții ai nevoie de 1 kg carne vită, 3 căței de usturoi, 2 cepe, 1 morcov, 1 linguriță rozmarin, 3-4 linguri ulei, 3 pere și, bineînţeles, Vegeta Condiment lichid Universal pentru Marinare. Curăță și taie ceapa, usturoiul și morcovul. Pune carnea la marinat și lasă timp de 30 de minute. Prăjește carnea pe toate părțile în 3 linguri de ulei, apoi adaugă ceapa, usturoiul, morcovul și mai lasă câteva minute. Adaugă rozmarinul, acoperă cu folie de aluminiu și dă la cuptor pentru o oră. La sfârșit, taie perele feliuțe și adaugă-le în sosul în care a stat carnea la cuptor.

 Friptura trebuie să fie gătită medium rare sau medium pentru a-și păstra savoarea și frăgezimea. Dacă o lași prea mult pe foc, carnea devine tare și ațoasă şi își pierde gustul și sucurile naturale.

  • Pentru medium rare o bucată de carne de 200g se gătește la foc mare timp de 3-4 minute pe fiecare parte, temperatura cuptorului trebuind să fie de 55-60 grade Celsius.
  • Pentru varianta medium, friptura se lasă 5-6 minute la foc mediu, cu temperatura reglată între 60-65 grade.

Apropo, un termometru de carne te va ajuta în pregătirea fripturii. Toţi ‚chefii’ au unul, să ştii.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.