Noul Ford EcoSport, lansat la Craiova!

0

Președintele Ford România, John Oldham, a afirmat joi, cu prilejul lansării producției noului EcoSport la fabrica din Craiova, că 25-30% dintre componentele modelului vor fi produse în România.

„25-30% din componentele EcoSport sunt produse în România. Avem pe platforma noastră din Craiova 10 furnizori și este un lucru foarte important pentru noi și evident că ne dorim să aducem în Craiova și în România și alți furnizori. Dar ne uităm și la alte oportunități de a aduce și alte produse”, a spus președintele Ford România, informează Agerpres.

Acesta a afirmat că volumul producției EcoSport va fi mai mare față de cel al modelului B-Max, la care fabrica a renunțat la 1 septembrie a.c., și 60% din motoarele produse la Craiova vor fi folosite pentru echiparea EcoSport.

Potrivit președintelui Ford România, primele modele EcoSport produse la Craiova vor ajunge pe piața din Europa la începutul anului viitor, când începe și campania la nivel european.

Compania Ford nu a anunțat până acum prețul EcoSport și nici care va fi volumul de producție, Oldham afirmând că estimările arată că volumul de producție va fi mai mare decât cel al B-Max.

Fabrica Ford din Craiova a lansat, joi, producția noului SUV EcoSport pentru piața din Europa pentru a acoperi, potrivit companiei, cererea în creștere a clienților acestui segment. Reprezentanții Ford Europa au afirmat că pentru producția noului model compania a investit la Craiova circa 200 de milioane de euro și urmează să angajeze încă 1.700 persoane, astfel că la finalul anului fabrica din județul Dolj va avea 3.900 de salariați.

Fabrica din Craiova va fi singura unitate Ford unde se va produce modelul EcoSport pentru Europa (cu excepția Rusiei). În total, fabrica va livra SUV-ul Ford pe 56 de piețe de pe patru continente. Acestea includ piețe foarte diverse precum Marea Britanie, Noua Caledonie (Oceania), Turkmenistan (Asia Centrală) sau Africa de Sud. Alături de noul EcoSport, la Ford Craiova va continua producția motorului Ford 1.0 EcoBoost, singurul câștigător al titlului „Motorul Internațional al Anului” timp de patru ani consecutivi.

La lansarea producției EcoSport au participat președintele României, Klaus Iohannis, premierul Mihai Tudose, reprezentanți ai administrației publice centrale și locale, alături de aproape 4,000 de angajați Ford, în momentul în care de pe linia de asamblare a fabricii din Craiova a ieșit primul exemplar EcoSport.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.