Zilele Filmului Rus, la debut

Zilele Filmului Rus debutează joi, la Cinemateca Eforie din Capitală, cu proiecția celui mai recent film al lui Karen Șahnazarov, „Anna Karenina – Povestea lui Vronski”, regizorul urmând să fie prezent la gala de deschidere.

„Ne bucurăm astăzi să avem printre noi un oaspete mare care vine destul de rar în România, directorul general al Mosfilm, Karen Șahnazarov. Cea de-a VIII-a ediție a festivalului noi am dedicat-o jubileului pe care l-a avut domnul Șahnazarov, respectiv 65 de ani de la naștere. De aceea, cu voia domnului Șahnazarov, noi vom proiecta șapte filme printre care filmul din gala de deschidere, ‘Anna Karenina — Povestea lui Vronski'”, a declarat directorul Centrului Rus de Știință și Cultură din București, Natalia Muzhennikova, în cadrul unei conferințe de presă, informeaza Agerpres.

În cadrul Zilelor Filmului Rus, care se desfășoară în perioada 26 — 29 octombrie, vor fi prezentate, la Cinemateca Eforie, doar filme regizate de Karen Șahnazarov, respectiv „Anna Karenina — Povestea lui Vronski” (2017), „Noi, jazzmenii” (1983), „Călărețul numit Moarte” (2004), „Vise” (1993), „Curierul” (1986), „Ziua Lunii Pline” (1998) și „Noapte de iarnă la Gagra” (1985).

„Anul 1904. Războiul ruso-japonez. Manciuria. Un spital militar rus, retrăgându-se, ocupă un sat chinezesc semipărăsit. Șeful spitalului, Serghei Karenin, află că ofițerul rănit pe care el l-a operat este contele Vronski, cel care a distrus-o pe mama sa, Anna Karenina, și indirect a cauzat moartea tatălui său. Fără a se hrăni cu iluzii și neașteptând un răspuns, Karenin se duce totuși la Vronski și îi pune întrebarea care l-a chinuit toată viața: ce a determinat-o pe mama lui să își ia viața? La rândul său, contele Vronski află că medicul este Serghei Karenin. După mai multe ezitări, contele acceptă să spună povestea tragicei sale iubiri față de Anna Karenina, realizând că oamenii țin minte numai ceea ce le convine”, se arată în sinopsisul filmului.

Regizorul Karen Șahnazarov a declarat, în cadrul conferinței de presă, că este „o mare onoare” să fie prezent în România, cu atât mai mult cu cât are „o istorie mai veche a relațiilor cu Bucureștiul”.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.