Politicienii se ceartă pe tema „Dragnea-Tel Drum”

Fosta șefă a Agenției de monitorizare a achizițiilor, Cristina Trăilă, actual deputat PNL, susține că Dragnea ar fi fost protejat de Traian Băsescu și de Elena Udrea. În schimb, fostul primar Marian Vanghelie spune că, de fapt, Victor Ponta l-ar fi protejat pe actualul șef al PSD. Dintre cei acuzați, doar Elena Udrea a dat o replică pe o rețea de socializare.

Acuzațiile pornesc de la fosta șefă a Agenției de monitorizare a achizițiilor publice, actualul deputat PNL, Cristina Trăilă. Aceasta susține că, în 2011, un audit al Comisiei Europene și un raport al instituției pe care o conducea au arătat nereguli la Consiliul Județean Teleorman privind contractele de reabilitare a drumurilor județene.

Autoritățile de la Bruxelles au cerut înapoi banii europeni de la Consiliul Județean. Dar, corecția financiară a fost de doar 8 la sută, nu de 100 la sută, spune Cristina Trăilă, și asta datorită unei presupuse protecții din partea ministrului pe atunci al Dezvoltării, Elena Udrea și a președintelui Traian Băsescu.

Jurnaliștii de la Hotnews au arătat că, într-unul dintre contractele de reabilitare a drumurilor vizate de DNA, compania Tel Drum a fost asociată cu firma Euro Construct a grupării de la Golden Blitz, considerate apropiate de Udrea și Băsescu. Elena Udrea a dat o replică pe Facebook.

Simplul fapt că eu îi cunosc pe patronii (sau foștii patroni, nu mai știu) de la această firmă, este dovada că eu l-aș fi ajutat cu ceva pe Dragnea???

Deși vizat de acuzații, fostul președinte Traian Băsescu a refuzat orice comentarii.

Acuzații a lansat și fostul primar Marian Vanghelie, care are propria variantă: Victor Ponta nu ar fi luat măsuri când, în 2012, a venit o adresă de la OLAF care semnala probleme. Vanghelie susține că a văzut cu ochii lui adresa.

Contactat de Știrile TVR, fostul premier Victor Ponta nu a dorit să comenteze acuzațiile lui Marian Vanghelie.

Valul de replici între politicieni a venit după ce, luni, liderul PSD, Liviu Dragnea, a fost pus sub acuzare de DNA în dosarul Tel Drum pentru 5 infracțiuni legate de două contracte de reabilitare a drumurilor județene din Teleorman.

Potrivit DNA, prejudiciul e de peste 30 de milioane de lei. În plus, România a pierdut fonduri europene de 21 de milioane de euro.

Dosarul a pornit de la investigații făcute de OLAF, iar în baza acestora Comisia Europeană a cerut României să aplice corecții financiare. Pe care țara noastră le-a acceptat anul trecut, potrivit unor reprezentanți ai Comisiei.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.