Atac dur al Simonei Halep

Un înalt oficial al statului român a spus că trebuie să schimbe legea pentru indemnizaţii, cea cu 80 la sută din venit, până nu-i vine cuiva ideea să rămână gravidă, cum ar fi Simona Halep, a fost una dintre întrebările jurnalistului, la care actualul număr unu mondial a replicat:

În vara trecută, înainte să plafoneze indemnizaţia de creştere a copilului, premierul Mihai Tudose motiva intenţia Guvernului dând-o exemplu pe Simona Halep, căreia ar trebui să-i plătească 85 la sută din veniturile de milioane de euro obţinute din tenis în cazul în care ar naşte. Replica Simonei a venit la mai multe luni distanţă, într-un interviu-eveniment realizat de Radu Naum pentru Digi Sport. „Pe moment nu mi-a plăcut că am fost inclusă în acel discurs. Nu cred că aş avea nevoie de banii de la stat să-mi cresc copilul. Dar nici până acum nu am primit nimc, strict pentru sport, ca să ajung unde am ajuns. Şi am avut multe greutăţi. Îi spun să stea liniştit că este ok, nu o să iau aceşti bani de la stat. Însă cred că deja s-a schimbat legea, nu? Cred că toată lumea trebuie tratată la fel, indiferent de situaţia pe care o ai. O femeie primeşte acel procentaj de la stat pentru că a născut, aşa că şi eu sau alte femei cu o situaţie foarte bună trebuie să primească la fel.

„… Statul român nu era obligat să mă ajute pe mine să ajung să fac tenis de mare performanţă, însă federaţia română de tenis ar fi putut să facă un sistem prin care să ajute tinerii sportivi. Însă nu s-a putut, nu ştiu de ce, nu a fost acel sistem pus la punct atunci când eu am avut nevoie. Însă oamenii care mă critică sau cer ceva de la mine, eu îi înţeleg pentru că ei, probabil, emoţional au investit în meciurile mele, ei s-au trezit noaptea ca să se uite la meciurile mele, au depus un efort emoţional, sufletesc. Poate şi fizic, dacă s-au deplasat să-mi vadă meciurile”, a spus Simona, pe un ton cât se poate de sincer, la Digi Sport.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.