Durerea care te-ar putea costa viața

0

Durerea în orice parte a corpului este, în mod normal, un semnal de alarmă, dar, în ciuda acestui lucru, ignorăm de multe ori acest semn că ceva este în neregulă.

Orice durere care durează o sptămână sau mai mult, ar trebui analizată, cu atât mai mult dacă este localizată într-una dntre următoarele părți, deoarece te va costa viața ignorarea acesteia.

1. Inima

Persoanele care au probleme cu inima simt, de obicei, dureri în piept și mai ales în mâna dreaptă sau partea superioară a spatelui. Fii atentă în mod deosebit dacă simți dureri în partea stângă a corpului, deoarece inima este conectată cu părțile care trimit impulsuri pe partea ei.

2. Plămâni și diafragmă

Problemele de plămâni se manifestă deseori prin dureri de gât și umeri.

3. Ficat și vezică biliară

Durerile de gât și umeri pot avea, de asemenea, legătură cu aceste două părți ale corpului, dacă durerea se simte mai mult pe partea dreaptă, acolo unde sunt localizate ficatul și bila. De asemenea, durerile pot fi localizate în diafragmă.

4. Stomac și pancreas

Durerile abdominale și de spate localizate în dreptul stomacului și pancreasului sunt aproape mereu un semn că ceva funcționează deficitar. Aproximativ 50% dintre bolnavii cu pancreatită cronică suferă de dureri mari de spate.

5. Intestinul subțire

Dacă ai o problemă cu intestinul subțire, vei simți dureri ascuțite în abdomen. Dacă simți așa ceva este foarte important să-i descrii cu exactitate medicului toate simptomele, ca să te poată diagnostica corespunzător.

6. Colon și apendice

Problemele legate de apendicită cauzează mari dureri în partea dreptă de jos a abdomenului. Durerile din partea centrală indică de fapt probleme cu colonul sau rectul. Pentru că aceasta este o problemă foarte serioasă, trebuie să consulți imediat medicul specialist.

7. Rinichi

Problemele legate de rinichi sunt greu de diagnosticat, pentru că poți simți că te doar în mai multe locuri, cum ar fi toată zona abdominală joasă, zona mijlocului, a pelvisului sau chiar între coapse.

8. Vezica urinară

În cele mai multe cazuri, problemele de vezică sunt semnalate de dureri în zona de jos a pelvisului, în față și laterale.

9. Ovare

Inflamațiile ovarelor duc la dureri în josul abdomenului, în ambele părți. Dacă este vorba despre chisturi, atunci vei simți dureri acute și junghiuri pe o parte.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.