Halep ar putea pierde locul 1 mondial

Share:

Trei jucătoare sunt în cărţi pentru prima poziţie în tenisul feminin în prima săptămână din 2018, care aduce automat statutul de principală favorită la Australian Open, turneu care ţine cont pentru capii de serie doar de clasamentul oficial de pe data de 8 ianuarie – spre deosebire de Wimbledon care utilizează o formulă de calcul bazată pe evoluţiile pe iarbă. Simona Halep, Garbine Muguruza şi Caroline Wozniacki duc o luptă în trei de la distanţă.

La start de 2017, scrie ProSport, Simona Halep are avantaj de 40 de puncte în faţa ibericei Muguruza şi de 160 de puncte în faţa danezei Wozniacki, revenită în Top 5 în final de an pentru prima dată după 2011. Fiecare dintre aceste sportive are şansa trofeului în prima săptămână: sunt înscrise la turnee diferite.

Garbine Muguruza este singura care dă start joc la un turneu de categorie Premier – la Brisbane, care acordă mai multe puncte decât un turneu de categorie International – cum sunt cel de la Shenzhen (unde merge Simona) sau Auckland (unde merge Ceroline). Muguruza are însă de apărat mai multe puncte – semifinală din 2017, în timp ce Halep are în bagaj optime de finală (un singur meci câştigat), iar Wozniacki – sfert de finală.

Scenariile în care Simona Halep păstrează şefia WTA:

titlu la Shenzhen – Simona nu depinde de niciun alt rezultat, însă doar titlul îi este suficient pentru a rămâne în faţa Muguruzei în cazul în care spaniola se impune la Brisbane.
semifinală în China pentru Simona – dacă Muguruza pierde finala de la Brisbane. Cele două ar fi la egalitate de puncte, însă Simona ar avea mai multe puncte în turneele importante (Grand Slam, Premier Mandatory şi Premier 5). Wozniacki iese din calcule, pentru că Simona rămâne în faţa ei oricum în momentul în care ajunge în sferturi.
Muguruza nu ajunge în finală la Brisbane, iar Wozniacki nu câştigă titlul la Auckland – Simona nu depinde de rezultatul pe care îl reuşeşte.
Caroline Wozniacki are nevoie de paşi greşiţi din partea ambelor rivale pentru a reveni pe prima poziţie: dacă ea termină săptămâna cu trofeu, Garbine Muguruza trebuie să ajungă cel mult în semifinale la Brisbane, iar Simona să nu ajungă în sferturi la Shenzhen (să nu îşi îmbunătăţească rezultatul de anul trecut).

Garbine Muguruza poate spera la numărul unu doar dacă joacă finală la Brisbane. Îl va atinge dacă ridică trofeul, iar Simona nu o face în China, sau dacă joacă finală, iar Simona nu ajunge în semifinale la Shenzhen.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.