Cultura — 14 ianuarie 2018
Expoziție de fotografie dedicată Marii Uniri

Muzeul Naţional Cotroceni organizează duminică, în Spaţiile medievale, vernisajul expoziţiei “Marea Unire. De la victoria în Primul Război Mondial la încoronarea suveranilor României Mari”, continuând seria manifestărilor culturale dedicate Centenarului Marii Uniri, informează un comunicat al instituţiei muzeale transmis Agerpres.

Expoziţia relatează în imagini rolul Familiei Regale Ferdinand şi Maria atât în actele decizionale, cât şi în acţiuni privind, pe de o parte, participarea armată a României în Primul Război Mondial, iar pe de altă parte realizarea idealului naţional al Unirii, cu recunoaşterea din partea marilor puteri europene.

Expoziţia, deschisă publicului până pe 13 februarie, va include fotografii rare, aflate în patrimoniul Muzeului Naţional Cotroceni, înfăţişând Familia Regală în perioada tratativelor de pace, reîntoarcerea la Bucureşti în decembrie 1918, precum şi Încoronarea de la Alba Iulia.

Înscrierile la vernisaj se fac la numărul de telefon: 021/317 31 06 sau prin email la adresa relatiipublice@muzeulcotroceni.ro, arată sursa citată.

Related Articles

Share

About Author

(0) Readers Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *