Profesor bolnav de TBC într-o școală din Dâmbovița

0

Poliţiştii din Dâmboviţa au deschis, luni, un dosar penal în cazul unui cadru didactic care a mers la şcoală fiind bolnav de TBC. Testarea a ieşit pozitivă în cazul a 3 elevi, motiv pentru care poliţiştii vor să afle dacă femeia ştia că este bolnavă sau nu.

Anchetatorii urmează să stabilească dacă profesoara de la Şcoala din Bucşani ştia că este bolnavă şi a pus în pericol elevii.

„Ne-am autosesizat, în cauză a fost deschis un dosar penal pentru infracţiune contra sănătăţii publice. Cercetările sunt efectuate în cauză şi nu contra unei persoane”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Dâmboviţa, Alexandra Ciurea.

Potrivit Mediafax, la rândul său, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Dâmboviţa, Marinela Popa, a declarat că toate persoanele care au intrat în contact cu profesoara bolnavă de TBC au fost testate, iar în cazul a trei elevi testarea a ieşit pozitivă.

„În cazul a 3 copii testarea a ieşit pozitivă, dar asta nu înseamnă că sunt şi bolnavi de TBC. Conform procedurii, ei au fost trimişi la spitalul Marius Nasta din Bucureşti pentru examinări suplimentare, în urma cărora se va stabili dacă sunt bolnavi sau nu. Nu vorbim de un focar, este un singur caz”, a precizat Popa.

Profesoara este internată la Secţia de TBC a Spitalului Judeţean de Urgenţă Dâmboviţa, iar în şcoala din Bucşani s-a făcut dezinfecţia.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.