Totul despre semifinalele Selecției Naționale Eurovision

Oraşele în care TVR organizează, alături de parteneri, semifinalele Selecţiei Naţionale au fost stabilite „cu câteva luni în urmă”, precizează televiziunea publică, drept replică la informaţiile furnizate de către primarul Sucevei, potrivit căruia acest oraş „nu mai găzduieşte Eurovision, pentru că nu poate deconta, legal, banii solicitaţi de TVR”.

Potrivit unui comunicat al televiziunii, transmis joi Agerpres, „conducerea TVR a luat măsurile necesare pentru ca spectacolele să beneficieze de cea mai bună susţinere din partea autorităţilor locale, în urma negocierilor fiind stabilite şi anunţate public următoarele oraşe gazdă: Focşani (21 ianuarie), Timişoara (28 ianuarie), Craiova (4 februarie), Turda (11 februarie) şi Sighişoara (18 februarie)”.

Reprezentanţii TVR arată că vin cu aceste precizări „pentru a nu genera confuzie în ceea ce priveşte proiectul Eurovision România, în condiţiile în care duminică seria semifinalelor Selecţiei Naţionale debutează la Focşani”.

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a afirmat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că „Suceava nu va mai găzdui una dintre cele cinci semifinale ale concursului Eurovision (România – n.r.) din acest an, deoarece nu poate suporta cheltuielile necesare acestui eveniment”.

”Vestea proastă este că nu mai organizăm la Suceava Eurovision. Vă spun şi de ce (…) Am primit o solicitare să găzduim Eurovison-ul. Cu mare plăcere le-am spus că da. Ne-au trimis un deviz care nu era foarte mare, 128.000 de lei, numai că, din păcate, în baza legală, noi nu putem să suportăm mai mult de 50% din aceste cheltuieli. Sunt genul de cheltuieli diurnă, onorarii, comisioane care nu-s legale, nu le putem deconta (…) Primăria nu este sponsor, să dea 128.000 de lei ca-n fântână şi gata. Sunt metode de decontare a acestor cheltuieli culturale. Noi, din această sumă, în conformitate cu legislaţia în vigoare, decontăm undeva la 60.000 de lei (…) Cei de la TVR ne-au spus că trebuie să dăm toată suma. Le-am spus că noi nu avem această posibilitate şi, nu mai ştiu, au mutat Eurovision-ul în altă parte”, a spus Lungu.

Eurovision este o competiţie muzicală internaţională, organizată de European Broadcasting Union (EBU), cea mai mare asociaţie a televiziunilor publice din Europa. Organizatorul selecţiei naţionale pentru Eurovision este Televiziunea Română, membră a EBU, România participând la competiţia europeană din anul 1993.

Semifinalele şi finala Selecţiei Naţionale Eurovision se vor desfăşura pe parcursul lunilor ianuarie şi februarie, în şase oraşe din România.

Eurovision Song Contest 2018 va avea loc la Lisabona, cu semifinalele în zilele de 8 şi 10 mai şi finala în data de 12 mai.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.