Sporuri pentru angajații care lucrează cu fonduri europene
Procentul de majorare salarială de 35% recompensează performanţa şi este menit să determine maximum de implicare în accesarea fondurilor europene de către personalul care le gestionează, potrivit art. 17 din Legea-cadru 153/2017, precizează joi Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene (MDRAPFE), într-un comunicat transmis joi Agerpres.
Conform sursei citate, de această majorare salarială beneficiază doar personalul care are prevăzut în fişa postului atribuţii specifice domeniului gestionării asistenţei financiare nerambursabile, reprezentând minimum 75% din totalul atribuţiilor de serviciu.
Procentul de majorare salarială se acordă în funcţie de rezultatele performanţelor profesionale, principalele criterii fiind: a) în cazul obţinerii calificativului „foarte bine”, majorarea salariului de bază, soldei de funcţie/ salariului de funcţie, indemnizaţiei de încadrare va fi de 35%; b) în cazul obţinerii calificativului „bine”, majorarea salariului de bază, soldei de funcţie/ salariului de funcţie, indemnizaţiei de încadrare va fi de 15%; c) în cazul obţinerii calificativelor „satisfăcător” sau „nesatisfăcător” nu se aplică majorare salarială, precizează comunicatul MDRAPFE.
Actul normativ stabileşte criteriile şi modul de acordare a majorării salariale pentru personalul care gestionează fonduri europene nerambursabile din cadrul ministerelor şi instituţiilor care au ca obiect de activitate gestionarea asistenţei financiare nerambursabile europene, menţionează sursa citată.