Investiții de 1,5 milioane de lei la Maternitatea Bega

0

Lucrările de modernizare a Maternităţii Bega din Timişoara, care aparţine de Spitalul Judeţean, s-au încheiat, investiţia de 1,5 milioane de lei fiind asigurată de Consiliul Judeţean Timiş, a declarat marţi, presei, managerul general al Spitalului Judeţean Timişoara, dr. Marius Craina.

Potrivit sursei citate, aceasta este prima intervenţie majoră a unităţii spitaliceşti de după 1990.

„Până în anul 2015, Maternitatea Bega a Spitalului Judeţean Timişoara a beneficiat de mici retuşuri în ceea ce priveşte imaginea şi condiţiile de clinică. Din 2015, reparaţiile au însemnat o prioritate pentru conducerea unităţii sanitare, iar anul acesta maternitatea a căpătat o nouă înfăţişare, astfel încât acum putem spune că beneficiem de o clinică de obstetrică şi ginecologie modernă la cel mai înalt nivel. Valoarea investiţiilor este de aproape 1.500.000 de lei”, a spus Craina, potrivit Agerpres.

El a afirmat că au avut loc lucrări de renovare şi modernizare a holurilor şi a unei părţi a saloanelor, iar pentru prima oară s-a renovat şi demisolul spitalului unde vor funcţiona spaţii anexe, unitatea de transfuzii şi un compartiment de servicii de prevenire a infecţiilor nosocomiale, amenajându-se şi un salon pentru mamele însoţitoare.

Pe de altă parte, managerul Spitalului Municipal Timişoara, dr. Olimpia Oprea, a declarat pentru AGERPRES că municipalitatea va construi o nouă maternitate a oraşului, dotarea cu aparatura medicală fiind asigurată de Ministerul Sănătăţii.

„Primăria ne-a dat pentru maternitate un spaţiu de 4.000 metri pătraţi, acolo se vor construi şi funcţiuni administrative, bucătărie pentru clinicile din oraş, cu excepţia Clinicilor Noi, precum şi spălătoria, ceea ce ne va aduce înjumătăţirea costurilor la curăţarea rufelor”, a afirmat Olimpia Oprea.

Actuala maternitate a municipalului, „Dr. Dumitru Popescu”, funcţionează într-un imobil naţionalizat şi retrocedat, unde primăria nu a putut face investiţii majore pentru că nu este proprietar, ci doar a întreţinut clădirea şi interiorul în limite decente.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.