Festivalul Spotlight, magnet pentru bucureșteni

0

Bucureştenii au umplut joi seara trotuarele şi carosabilul de pe Calea Victoriei, pe segmentul cuprins între Piaţa George Enescu şi Cheiul Dâmboviţei, pentru a vedea instalaţiile de lumină şi video mapping care fac parte din Festivalul Spotlight, ajuns la cea de-a patra ediţie.

Pe parcursul celor patru seri ale festivalului internaţional, organizat de Primăria Capitalei prin ARCUB, pot fi urmărite 27 de instalaţii proiectate pe clădiri care fac parte însă dintr-o hartă extinsă, de pe care nu lipsesc Piaţa Universităţii, Teatrul Naţional, Arcul de Triumf sau Primăria Capitalei.

Startul evenimentului, care are în acest an tema „United We Shine”, a fost dat în Piaţa George Enescu de toboşarii britanici de la „Spark!”, pe jumătate muzicieni, pe jumătate personaje futuriste cu costume şi instrumente luminate de leduri. Aceştia au coborât de pe scenă, în mulţime, iar mai târziu s-au poziţionat în fruntea coloanei de bucureşteni care s-a plimbat pe Calea Victoriei, pentru a admira clădirile iluminate.

Din spectacolul introductiv nu au lipsit nici dansatorii high-tech „Light Balance” din Ucraina, finalişti la emisiunea America’s Got Talent 2017.

Pe clădirea Bibliotecii Centrale Universitare, o animaţie video realizată de Mindscape Studio (România) a prezentat istoria Căii Victoriei, făcând referire şi la cele mai importante momente, personalităţi şi clădiri legate de acest loc, de la Palatul Cantacuzino la Coana Miţa Biciclista, de la Palatul Telefoanelor, Cercul Militar Naţional şi Palatul CEC la Carol I, George Enescu şi Alexandru Ioan Cuza.

Pe sediul Ministerului Afacerilor Interne au fost proiectate imagini istorice, pe fundalul tricolorului, sub mottoul „România 1918-2018 – Sărbătorim împreună”.

Deliciul copiilor a fost instalaţia Laser Big Piano, lungă de patru metri, cu o claviatură prevăzută cu senzori care declanşează secvenţe sonore şi în acelaşi timp proiectează lumini şi grafică laser.

La fostul magazin Muzica, pe parcursul celor patru seri sunt prezenţi DJ de la Virgin Radio, care mixează muzică live, în decorul instalaţiei „Discoballs”.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.