Bombe uriașe, descoperite, pe DN2, lângă Focșani

Share:

Alte cinci bombe de aviaţie din al doilea război mondial, în greutate de aproximativ 500 de kilograme fiecare, au fost descoperite joi după-amiază la ieşirea din Focşani spre Goleşti, în apropierea DN 2 (E85), unde iniţial a fost descoperit către un localnic un singur proiectil.

La o primă evaluare, toate cele şase bombe descoperite au câte aproximativ 500 de kilograme. Bombele sunt cu trotil, adică un exploziv stabil, care nu se declansează la mişcare, ci doar prin amorsare cu alt exploziv.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Vrancea, Cristina Pârvu, bombele sunt în câmp, astfel că nu poate fi vorba despre evacuarea unor persoane, iar săpăturile continuă pentru că nu este exclus să mai fie găsite şi alte proiectile.

„A fost identificat un teren pe raza comunei Milcovul unde cele şase proiectile vor fi transportate în siguranţă şi dezamorsate. Două dintre proiectile au fost deja scoase în urma săpăturilor şi se continuă intervenţia pentru scoaterea celorlalte patru, iar misiunea colegilor mei continua pentru a vedea dacă în pământ mai sunt şi alte proiectile”, a declarant purtătorul de cuvânt al ISU Vrancea.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.