Jurnalistul Dragoș Pătraru a primit un important premiu media
Jurnalistul Dragoş Pătraru, echipa Rise Project, dar şi paznicul de şcoală Filip Toni au fost „premianţii libertăţii de exprimare”, în timp ce printre „repetenţi” s-au numărat Antena 3, Realitatea TV, România TV, Jandarmeria, Spitalului de Psihiatrie „Alexandru Obregia” şi Primăria Capitalei, la Premiile FreeEx 2018.
Astfel, jurnalistul Dragoş Pătraru şi echipa care realizează emisiunea „Starea naţiei” au primit titlul de „traseism deontologic” pentru faptul că „au coloană vertebrală prea mare ca să încapă în redacţii de televiziune atât de mici”, a anunţat preşedintele ActiveWatch, Mircea Toma.
„Premiul este acordat unor nomazi ai ecranelor de televiziune, pribegi care îşi tot poartă emisiunea de la o televiziune la alta, nu pentru că ar sta rău la audienţă, ci pentru că găsesc prea neconfortabilă poziţia de drepţi, cu pumnul în gură, pe care unii patroni vor să le-o impună. Li s-a dus vestea că dacă încerci să le faci tu agenda, te şi dau la presă. Pentru amatori, casele de pariuri dau deja cote pentru următoarea televiziune la care o să putem să îi vedem şi pentru câte luni o să suporte să lucreze acolo”, a adăugat Mircea Toma.
Dragoş Pătraru a replicat că nu crede să mai existe vreo televiziune care să difuzeze emisiunea „Starea naţiei”. El a mai precizat că în momentul în care echipa lui s-a întors la TVR a investit aproximativ 50.000 de euro în amenajarea decorului, banii fiind obţinuţi după desfacerea, înainte de termen, a contractului cu Digi 24.
Titlul „Teleormangate” a revenit echipei de la Rise Project pentru „investigaţiile care au arătat afaceri ascunse ale celor care conduc coaliţia de guvernare”.
Antena 3, Realitatea TV şi România TV au fost „nominalizate” pentru „întreaga activitate de bălăcărire în absenţă a adversarilor imaginari şi ideologici”.