Turneul național “Romanian Rhapsody” se anunță un uriaș succes! 

În toamna acestui an Asociația pentru Muzică, Artă și Cultură pregătește o nouă serie de evenimente muzicale. Astfel, cu ocazia aniversării Centenarului Marii Uniri, Asociația pentru Muzică, Artă și Cultură, alături de partenerii săi, dar și de doi artiști de origine română, foarte iubiți pe scenele internaționale, pianista Mara Dobrescu (Franța) și flautistul Matei Ioachimescu (Austria), își dau o întâlnire de prim grad, prezentând în premieră un program exclusiv românesc de maximă importanță.

Turneul național “Romanian Rhapsody : o retrospectivă a muzicii clasice românești pentru flaut și pian”, propune iubitorilor muzicii o retrospectivă a muzicii clasice românești din ultimii 100 de anitrasând cu succes un arc peste timp și spațiu, de la muzica de inspirație folclorică a lui Tiberiu Brediceanu și Paul Constantinescu, trecând prin armoniile suave ale lui George Enescu și  până la muzica timpului nostru, folosind fie un limbaj arhaic (ca în “Legenda” compozitoarei Doina Rotaru), fie unul de natură “Hitchcockiană”, precum Sonata mai tânărului compozitor Cristian Lolea. Concertele vor avea loc după cum urmează: 21.10.2018: Sinagoga din Bistrița; 22.10.2018: Sala Studio a Academiei de Muzică „Gheorghe Dima” Cluj-Napoca; 23.10.2018: Sala Mare a Filarmonicii de Stat din Oradea; 24.10.2018: Sala „Orpheum” a Facultății de Muzică Timișoara; 25.10.2018: Sala „ProArte” din Deva; 26.10.2018: Centrul Multicultural Brașov; 28.10.2018: Salonul Cerchez al Muzeului Național Cotroceni din București. Mai multe detalii despre turneul național Romanian Rhapsody găsiți în documentul din attachment.

De asemenea, la începutul lunii octombrie vom organiza o nouă ediție a întâlnirilor muzicale OPERA FANtastica, un proiect inițiat și moderat de realizatoarea radio Luminița Arvunescu. Până în prezent întâlnirile muzicale OPERA FANtastica au avut ca invitați pe sopranele Nely Miricioiu, Leontina Văduva și Laura Tătulescu, mezzosoprana Roxana Constantinescu și dirijorul Gabriel Bebeșelea. Următoarea ediție îl va avea ca invitat pe tenorul Ștefan Pop (în curs de confirmare). Locațiile unde s-au desfășurat aceste întâlniri au fost unele de prestigiu și în același timp neconvenționale: Salonul Cerchez al Muzeului Național Cotroceni, Foierul Teatrului Național București, Muzeul Colecțiilor de Artă și Ateneul Român.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.