Skanska începe o campanie educativă de comunicare a beneficiilor certificării WELL sub sloganul Office life is life. Live it WELL.
Skanska România, filiala locală a unuia dintre cei mai mari dezvoltatori imobiliari la nivel global, începe promovarea unui nou standard de calitate în dezvoltarea de clădiri de birouri și pornește o campanie de educare în privința standardului WELL. Dezvoltată sub sloganul „Office life is life. Live it WELL”, inițiativa este dictată de nevoia de conștientizare a relației dintre factorii de mediu și well-being-ul la locul de muncă. WELL este singura certificare care evaluează performanța spațiilor de lucru printr-un sistem de șapte indicatori ce măsoară calitatea timpului petrecut la birou. Angajamentul de a proiecta spații de lucru care răspund cât mai bine nevoilor utilizatorilor este o parte esențială a viziunii Skanska, campania WELL făcând parte din strategia companiei de a dezvolta și construi spații de birouri în jurul nevoilor utilizatorilor.
Skanska este primul dezvoltator de clădiri de birouri din România care introduce și implementează în proiectele sale WELL Building Standard™ (WELL). Inițiativa Skanska se traduce prin tehnologiile și caracteristicile integrate în a doua și a treia clădire din proiectul Campus 6, din zona de centru-vest, în imediata vecinătate a Universității Politehnice. Acestea urmează să fie primele construcții din România certificate WELL.
Campania educativă desfășurată de Skanska constă într-o suită de clipuri și materiale informative dezvoltate în jurul celor șapte criterii vizate pentru creșterea nivelului de well-being la birou: aer, apă, lumină, alimentație, fitness, confort și echilibru mintal. Pentru obținerea certificării WELL, acești indicatori sunt măsurați, monitorizați și calibrați, urmărindu-se maximizarea gradului de well-being al utilizatorilor. La momentul actual, WELL este cel mai important standard pentru clădiri axat pe îmbunătățirea sănătății și confortului utilizatorilor clădirilor, prin optimizarea mediului ambiant încă din faza de proiectare.
Creșterea gradului de conștientizare cu privire la condițiile optime de muncă este doar unul dintre obiectivele campaniei lansate de Skanska. Pornind de la parametrii din spațiul de lucru, care pot fi cuantificați și monitorizați, compania urmărește să contribuie la creșterea calității vieții într-un sens mai larg.
„Obiectivul comun al tuturor inițiativelor noastre, de la proiectele de birouri pe care le dezvoltăm și până la demersurile educative desfășurate, este să îmbunătățim <<user experience>>. Astfel îndeplinim unul dintre criteriile esențiale dezvoltării unor spații de lucru compatibile cu nevoile reale și actuale ale utilizatorilor cărora ne adresăm. Totodată, anticipând nevoi viitoare, reușim să livrăm clădiri de birouri futureproof, ceea ce se traduce printr-un grad ridicat de satisfacție la locul de muncă și implicit un impact pozitiv în rata de retenție a angajaților.” – Aurelia Luca, Managing Director, Skanska România
Preocuparea de a asigura spații de lucru care promovează sănătatea fizică și mintală este un numitor comun pentru multe dintre activitățile desfășurate atât în plan local, cât și la nivel de Grup. Și prin acest demers, Skanska își consolidează renumele pe care deja îl are în industrie pentru înaltele standarde de conduită și preocuparea constantă pentru sănătate, siguranță și well-being. Toate demersurile realizate de companie pentru a le oferi angajaților săi și utilizatorilor proiectelor de birouri pe care le dezvoltă consolidează misiunea Skanska, de a aduce o contribuţie evidentă în beneficiul societăţii și de a construi în jurul nevoilor reale ale oamenilor. Certificarea WELL vine în completarea sistemului de certificare LEED, implementat în toate proiectele Skanska încă din 2009.
Seria de spoturi:
https://www.youtube.com/watch?v=aPYK9STmrN0&list=PLsE2YwAKyp3GH2rcsEYfdskPvBuYPocC1
Detalii campanie:
https://www.skanska.ro/what-we-do/workplaces/well-being/Skanska-does-it-WELL/
Despre Skanska
Skanska este unul dintre cele mai importante grupuri de dezvoltare imobiliară și construcții din Europa. În afara regiunilor nordice, compania are operațiuni europene în domeniul construcțiilor și ingineriei civile în Polonia, Republica Cehă și Slovacia, precum și Marea Britanie. Skanska dezvoltă spații comerciale pe piețe interne din Polonia, Cehia, România și Ungaria, având proiecte rezidențiale în curs în Praga și Varșovia.
Skanska oferă, de asemenea, servicii în parteneriate de tip public-privat. În 2017, vânzările Skanska au însumat 37 miliarde SEK. Firma are aproximativ 16 000 de angajați implicați în operațiunile sale europene.
Mai multe informații pot fi găsite pe: http://www.skanska.com/property