Noi schimbări în Formula 1

Share:

Formula 1 analizează posibilitatea de a schimba formatul calificărilor prin introducerea a 4 sesiuni, dintre care ultima va număra doar 8 piloți și va decide numele pilotului care va pleca din pole position.

Liberty Media, compania care deține drepturile comerciale ale Formulei 1, a propus schimbarea actualului format al calificărilor, pus în aplicare din 2006.

Astfel, sesiunea de 60 de minute ar urma să fie împărțită în 4 părți, cu câte 4 piloți eliminați în fiecare dintre primele 3 părți. Astfel, în ultima parte a calificărilor ar ajunge doar 8 piloți care să lupte pentru pole position. „Au făcut multe cercetări printre fani și au ajuns la concluzia că aceasta este una dintre schimbările care ar fi apreciate de fani. Cred că este o idee bună, dar nu eu sunt cel care va lua decizia”, a declarat Charlie Whiting, directorul de curse al FIA.

În prezent, calificările sunt împărțite în 3 părți, iar în primele două sunt eliminați câte 5 piloți, pentru ca în ultima parte să ia startul doar 10 piloți.

Adoptarea acestui nou format cu 4 părți ar putea produce schimbări în numărul de pneuri utilizate de fiecare pilot. „Următorul pas este să vedem exact care ar fi cerințele în privința pneurilor. Trebuie să analizăm asta cu atenție”, a mai adăugat Whiting.

Dacă vor fi acceptate, schimbările vor fi introduse chiar din 2019.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.