Bursa locurilor de muncă pentru absolvenți. Zeci de mii de joburi, vacante!

0

Aproape 40.000 de locuri de muncă au fost oferite la bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi, organizată, vineri, la nivel naţional. La acţiune au fost prezente peste 21.000 de persoane, dintre care aproape 10.000 absolvenţi de învăţământ. Au fost selectaţi în vederea încadrării 6.107 absolvenţi.

La bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi organizată vineri la nivel naţional, au fost oferite 38.941 locuri de muncă, iar 2.287 agenţi economici au oferit locuri de muncă în ramuri de activitate precum: restaurante şi alte activităţi de alimentaţie, industria alimentară, comerţ cu amănuntul, industria construcţiilor metalice şi a produselor din metal, fabricarea produselor textile, lucrări de geniu civil, construcţii de clădiri, activităţi de investigaţie şi protecţie etc, conform Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă, scrie News.ro.

Astfel, 21.559 de persoane au participat la această acţiune, dintre care 9.915 absolvenţi de învăţământ. Au fost selectaţi în vederea încadrării 6.107 absolvenţi, cei mai mulţi fiind din judeţele: Buzău – 615, Timiş – 592, Suceava – 569, Iaşi – 533, Bihor – 402.

Pentru absolvenţii cu studii superioare au fost oferite locuri de muncă în următoarele profesii: inginer în diferite ramuri de activitate, economist, analist, consilier vânzări, manager, proiectant, şef departament etc.

Meseriile pentru care au fost oferite cele mai multe locuri de muncă pentru persoanele fără studii superioare sunt: lucrător comercial, agent securitate, operator confecţioner articole textile, lăcătuş, manipulant mărfuri, electrician, casier, sudor, montator subansamble, şofer, ambalator manual, vânzător, confecţioner asamblor articole textile, operator calculator.

Cele mai multe locuri de muncă au fost oferite în municipiul Bucureşti – 7.983, Braşov – 2.100, Dolj – 1.990, Iaşi – 1.526, Galaţi – 1.443.

 

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.