Prioritățile României pe Sănătate în timpul Președinției Consiliului UE

0

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a avut joi la Bruxelles o întâlnire cu Vytenis Andriukaitis, Comisarul pentru Sănătate şi Securitate Alimentară, în cadrul căreia au discutat despre priorităţile României pe Sănătate în timpul deţinerii Preşedinţiei Consiliului UE.

Potrivit unui comunicat de presă, ministrul Sănătăţii a afirmat în timpul întâlnirii că în domeniul Sănătăţii vor exista 5 teme prioritare care se referă la rezistenţa anti – microbiană, vaccinare, acces egal la medicamente al pacienţilor din UE, mobilitatea pacienţilor şi E-Health.

Ministrul Sănătăţii a participat joi şi la Conferinţa pentru Fonduri Structurale şi Investiţii ESI organizată sub patronajul Comisarului European pentru Sănătate.

În alocuţiunea sa, ministrul Sănătăţii a arătat importanţa rolului pe care îl au Fondurile Structurale ca investiţii pentru dezvoltarea infrastructurii sanitare şi a serviciilor de sănătate. De asemenea, ministrul a spus că România beneficiază de circa 580 de proiecte cu o valoare de aproximativ 1 694 milioane de euro pe domeniul Sănătate în diferite stadii de evoluţie.

Proiectele aparţin atât MS, cât şi instituţiilor aflate în subordinea, coordonarea MS sau a autorităţilor publice locale.

Astfel, Ministerul Sănătăţii va implementa 10 proiecte în valoare de 32 milioane euro.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.