EximBank majorează la 16 milioane de euro finanțarea acordată Maschio-Gas­pardo România

0

EximBank și producătorul de utilaje agricole Maschio-Gas­pardo România au agreat majorarea împrumutului acordat în 2017 de bancă pentru derularea activității curente a companiei, la aproximativ 16 milioane de euro, de la 2,6 milioane de euro.

”Flexibilitatea și adaptabilitatea se numără printre valorile EximBank, iar acest lucru înseamnă că avem abilitatea de a face faţă provocărilor, de a manifesta deschidere faţă de noi abordări și de a ne adapta la nevoile partenerilor noștri. Este o calitate care ne permite să continuăm și să extindem colaborări cu companii în plină dezvoltare precum Maschio-Gas­pardo România, cărora le putem asigura resursele financiare necesare pentru implementarea cu succes a unor proiecte de investiții ce asigură o creștere a capacității și a volumului de producție, o extindere a gamei de produse, precum și o majorare a valorii exporturilor”, a spus Traian Halalai, președintele executiv al EximBank.

Producătorul de utilaje agricole Maschio-Gas­pardo România, parte a grupului italian Maschio Gaspardo, lider la nivel mondial în producția de echipamente agricole pentru cultivat, semănat/plantat, recoltat și protecța culturilor, deţine o fabrică în localitatea ară­deană Chişineu-Criş, la 43 de kilometri de municipiul Arad, unde produce diferite echipamente pentru tractoare (scarificatoare, grape cu discuri, cultivatoare cu dinţi și prese de balotat). Compania a finalizat în 2017 implementarea unui proiect de extindere a capacității de producție și diversificarea acesteia, în valoare de circa 10 milioane de euro, care a constat în extinderea halei de producție cu 8.650 de metri pătrați și dotarea acesteia cu echipamentele necesare.

”Am văzut că sloganul vostru este <România crește cu noi> și aș vrea să vă spun că și noi am crescut tot cu voi. Am venit în România cu 15 ani în urmă și am reușit să ajungem la o cifră de afaceri anuală de 50 de milioane de euro, rezultat la care am avut de-a lungul timpului tot suportul vostru, al EximBank. Vreau să vă mulțumesc pentru toată colaborarea noastră – de la nivelul agenției Arad și până la nivel de top management – pentru toată deschiderea și viteza cu care v-ați adaptat la nevoile noastre. Am întâlnit multi bancheri la viața mea, dar ce m-a atras la voi a fost că nu v-ati uitat doar la numere, la cifre, ci ați vrut să vedeți și dincolo de birouri. Ați fost împreună cu noi în fabrică şi aţi văzut cum producem utilajele, ați fost împreună cu noi pe câmp când am testat utilajele. Bilanțul niciodată nu transmite emoțiile pe care le transmit oamenii”, a spus Mirco Maschio, președintele Grupului Maschio-Gaspardo, angajaților EximBank cu ocazia unui eveniment comun organizat recent.

 Despre EximBank

EximBank este o instituţie specializată care se implică activ în susţinerea şi promovarea mediului de afaceri românesc. Instrumentele sale financiare specifice sunt dedicate exclusiv segmentului corporate și pot fi accesate în condiții avantajoase de orice tip de societate comercială, fie că este IMM sau companie mare, derulează tranzacţii internaţionale, ori se adresează numai pieţei interne. Companiile au la dispoziție și un portofoliu competitiv de produse de trezorerie, cash management, trade finance și factoring, care întregesc oferta de finanțare și garantare. Totodată, pentru că acţionează ca agent al statului pe piaţa românească de garanţii şi asigurări, EximBank este principalul canal prin care fondurile publice, puse la dispoziţie de statul român, se infuzează în economia reală.

Despre Maschio-Gas­pardo

Maschio-Gas­pardo România este parte a grupului italian Maschio Gaspardo care are 7 unităţi mari de producţie, 4 în Italia şi alte 3 în străinătate (România, India şi China) şi 12 filiale de vânzări în străinătate (Franța, Spania, Germania, Polonia, Ucraina, Turcia, Rusia, America de Nord, China, India, România). Maschio Gaspardo este o prezenţă relevantă la scară mondială cu peste 2.200 de angajaţi şi cu o cifră de afaceri anuală de peste 300 de milioane de euro, din care 80% se exportă în 100 de țări ale lumii, grupul este pe primul loc în Italia și printre primii producători din lume în sectorul echipamentelor agricole.  În România, grupul este prezent din 2003, în fabrica de la Chişineu-Criş lucrând în prezent aproape 450 de angajați.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.