Germania cere explicații SUA după demisia lui Jim Mattis

Share:

Ministrul Apărării german Ursula Von der Leyen a subliniat vineri nevoia de mai multă claritate din partea Washingtonului, după ce secretarul apărării american Jim Mattis a anunţat joi că va demisiona, transmite dpa.

”Întrucât Statele Unite au un rol şi responsabilitate proeminente pentru arhitectura securităţii globale, este important pentru toţi să existe rapid mai multă claritate în ceea ce priveşte succesorul său şi viitorul drum”, a spus Ursula Von der Leyen.

”Jim Mattis a fost întotdeauna un element stabilizator de încredere în NATO şi în relaţiile transatlantice”, a adăugat ministrul german, care i-a cerut Washingtonului să-şi clarifice viitoarea sa politică de securitate, informează Agerpres.

”Secretarul Mattis a avut o contribuţie esenţială la menţinerea NATO puternică şi pregătită să trateze provocările pentru securitate semnificative pe care le întâmpinăm”, a declarat la rândul său purtătoarea de cuvânt a NATO, Oana Lungescu.

Ea a adăugat că secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, ”aşteaptă să lucreze îndeaproape cu succesorul” lui Jim Mattis.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.