Principalele cauze de deces pe anul 2017

0

Bolile aparatului circulator, tumorile şi bolile aparatului digestiv sunt primele trei cauze ale deceselor înregistrate în anul 2017 în judeţul Dolj, potrivit Raportului stării de sănătate a comunităţii din judeţul Dolj pe anul 2017, publicat recent de Direcţia de Sănătate Publică.

În mediul urban cauzele de deces au fost aceleaşi, iar pentru mediul rural, locul trei este ocupat de decesele survenite prin bolile aparatului respirator.

„Probleme de sănătate pentru judeţul Dolj pot fi considerate, din punct de vedere al indicelui de evidenţă, hipertensiunea arterială, diabetul, cardiopatia ischemică cronică, tumorile, ciroza şi alte hepatite cronice, tulburările mentale şi de comportament, BPCO, boala ulceroasă, bolile cerebro-vasculare”, se menţionează în raport.

O problemă de sănătate în Dolj este tuberculoza, considerată un adevărat barometru al nivelului de trai al populaţiei, Doljul înregistrând pentru indicele de evidenţă valoarea 0,08 % în anul 2017.

Mortalitatea generală în Dolj, în anul 2017, a înregistrat valoarea 13,7 la mie, în creştere cu 0,3 la mie faţă de 2016, cu o valoare scăzută mai scăzută, 9,9 la mie, pentru mediul urban (18,5 la mie pentru mediul rural) şi la sexul feminin, 12,9 la mie (14,6 la mie la sexul masculin).Valoarea înregistrată în judeţul Dolj este mai mare decât cea la nivelul Regiunii de Dezvoltare Sud -Vest Oltenia (cu 1,1 la mie) şi decât valoarea înregistrată la nivel naţional (cu 1,9 la mie).

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.