Mark Davis, noul director general al BERD pentru România și Bulgaria

Mark Davis a fost numit în funcţia de director regional al Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) pentru România şi Bulgaria şi urmează să preia noul său rol la Bucureşti din 1 aprilie 2019, înlocuindu-l pe Matteo Patrone, care a devenit director executiv pentru Europa de Est şi Caucaz, potrivit unui comunicat al băncii.

„Sunt onorat să preiau această noua sarcină. România şi Bulgaria sunt state în ascensiune economică în Europa de sud-est, inclusiv pentru activitatea BERD. Vom menţine ritmul investiţiilor în cele două ţări. BERD, cu echipele sale locale, coordonate din Londra, va contribui la consolidarea competitivităţii acestor economii şi integrarea lor pe plan regional şi internaţional. Dorim să construim economii care să acţioneze în beneficiul oamenilor”, a declarat Davis.

Conform documentului, în noua sa funcţie de director regional pentru România şi Bulgaria, Mark Davis va conduce operaţiunile BERD în cele două ţări cu scopul de contribui în continuare la accelerarea creşterii economice prin investiţii, consultanţă în afaceri şi susţinerea reformelor.

La sfârşitul anului 2018, BERD investise peste 8,3 miliarde de euro în România şi aproximativ 3,9 miliarde de euro în Bulgaria. Anul trecut, banca a investit peste 400 milioane de euro în România şi peste 185 milioane de euro în Bulgaria.

Anterior numirii sale, Mark Davis a fost consilier al vicepreşedintelui BERD pentru activitate bancară, Alain Pilloux.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.