Putin, extrem de popular în Serbia!

0

Serbia este un partener de încredere al Federaţiei Ruse şi îşi respectă ferm promisiunile făcute, a declarat preşedintele sârb Aleksandar Vucic într-un interviu acordat miercuri, în exclusivitate, agenţiei de presă oficiale ruse TASS cu ocazia vizitei preşedintelui rus Vladimir Putin, joi, la Belgrad.

Potrivit lui, preşedintele Vladimir Putin se bucură de multă popularitate în Serbia. ‘Cred că cel mai mare număr de oameni din ultimii 20 de ani va ieşi în stradă să-l întâmpine pe preşedintele rus, oamenii vor veni doar să-l vadă’, a spus liderul de la Belgrad, în contextul în care o asociaţie sârbă necunoscută a lansat un apel la un marş în onoarea preşedintelui rus Vladimir Putin joi, cu ocazia vizitei oficiale a acestuia la Belgrad. Potrivit opoziţiei, este vorba despre o iniţiativă a lui Aleksandar Vucic, care doreşte o demonstraţie de forţă a simpatizanţilor săi pe fondul protestelor de contestare a regimului său, conform AFP.

Unul din motivele popularităţii lui Putin în Serbia este faptul că Rusia a salvat Serbia de stigmatul de ‘genocid’, a spus Aleksandar Vucic, evocând rezoluţia britanică a ONU de a recunoaşte sârbilor ca popor care a comis genocid pe teritoriul fostei Iugoslavii. ‘Nu vom uita niciodată anul 2015, când ministrul de externe rus Serghei Lavrov şi ambasadorul Rusiei la ONU, regretatul Vitali Ciurkin, la ordinul lui Vladimir Putin, au salvat Serbia de stigmatul că ar fi un popor care a comis genocid, aşa cum a propus rezoluţia britanică în Consiliul de Securitate al ONU. Nu vom uita niciodată acest lucru’, a declarat preşedintele Vucic.

Rusia a blocat atunci în Consiliul de Securitate proiectul de rezoluţie britanic privind recunoaşterea masacrului musulmanilor din Srebrenica din 1995 ca genocid.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.