Soluțiile lui Isărescu pentru ieftinirea creditului

Ieftinirea creditului se poate face prin reducerea inflaţiei, mărirea credibilităţii în economia românească şi terminarea războiului inutil cu sistemul bancar, a declarat, joi, guvernatorul Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu.

„Soluţia în sensul să ieftineşti creditul constă în a reduce inflaţia, a mări credibilitatea în economia românească, a termina războiul acesta inutil cu sistemul bancar, a închide ostilizarea populaţiei contra băncilor. Nu foloseşte nimănui. Sunt multe lucruri de făcut ca să ieftineşti creditul şi începutul noi putem să-l facem, am discutat cu colegii, să prezentăm cifrele adevărate. Pe cifre mincinoase nu faci nimic. Scoţi că sunt profituri foarte mari, nu merge aşa. Au fost cele trei bănci care au avut într-adevăr profituri mari. Una dintre ele este Banca Transilvania. Acum ce vrem, să-i dăm în cap ca avem o bancă românească mai profitabilă, mai bună. Aşa am auzit eu că trebuie să ajutăm capitalul românesc. Ştiţi că e o vorbă sau sunt două: unde dai şi unde crapă sau că e suficient un ciomag la un car de oale”, a comentat Mugur Isărescu, potrivit Agerpres.

Întrebat dacă Banca centrală ar putea să-şi adapteze politica monetară în cazul în care se păstrează prevederile OUG 114/2018, guvernatorul Isărescu a negat şi a menţionat că instituţia este independentă.

De asemenea, la întrebarea dacă este îngrijorat de viitorul BNR după ce se i se termină mandatul, Isărescu a subliniat că instituţia este una solidă şi din acest motiv se va duce întreg Consiliul de Administraţie la Parlament pentru a arăta că instituţia nu se reduce la o persoană.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.