Accident feroviar, urmat de incendiu, în Cairo. Zeci de morți și răniți!

0

Cel puţin 20 de persoane au murit şi alte 40 au fost rănite într-un incendiu masiv la principala gară din capitala Egiptului, Cairo, conform oficialilor, scrie BBC.

Autoritatea Naţională a Căilor Ferate a informat că incendiul a izbucnit după ce un tren a intrat într-o barieră de oţel din gara Ramses, din centrul oraşului. Drept urmare, rezervorul cu combustibil al trenului a explodat.

Zeci de ambulanţe şi autospeciale de pompieri au ajuns la faţa locului.„Stăteam pe peron şi am văzut trenul cum intră cu viteză în barieră”, a afirmat Mina Ghaly, o martoră pentru Reuters.

„Toată lumea a început să fugă dar multă lume a murit după ce a explodat locomotiva”, a adăugat ea.

În august 2017, 43 de persoane au murit şi alte 100 au fost rănite după o coliziune între două trenuri în apropiere de oraşul Alexandria.

În 2002, peste 370 de persoane au murit în urma unui incendiu care a izbucnit într-un tren supraaglomerat.

O garnitură de tren a izbit o barieră de oţel în gara Ramses, cea mai mare din Cairo, accidentul fiind urmat de un incendiu. ‘Stăteam pe peron şi am văzut trenul intrând cu viteză în barieră’, a relatat martora oculară Mina Ghaly pentru Reuters. ‘Toată lumea a început să fugă, dar mulţi oameni au murit după ce locomotiva a explodat’, a continuat ea.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.