Soluțiile ADP Sector 2 privind ameliorarea situației locurilor de parcare din sector
Locurile de parcare din Capitală reprezintă o miză uriașă pentru bucureșteni. Și locuitorii sectorului 2, în care locuiesc, se confruntă cu aceeași problemă. Câți dintre noi venim seara de la serviciu și ne gândim, cu groază, că există riscul să căutăm zeci de minute un loc de parcare în zona în care locuim? Și asta dacă avem noroc…
Astăzi, vom aborda însă, problema locurilor de parcare de reședință, cele care intră în responsabilitatea Administrației Domeniului Public Sector 2.
Concret, atribuțiile ADP Sector 2 în privința locurilor de parcare sunt următoarele:
- Evidența locurilor de parcare de reședință de pe raza Sector 2;
- Marcarea şi semnalizarea locurilor de parcare de reşedinţă existente;
- Reabilitarea parcărilor existente;
- Identificarea și darea în folosință a noi spaţii de parcare de reşedinţă în sector.
Parcările de reședință sunt destinate locuitorilor clădirilor rezidențiale și sunt arondate strict imobilelor (blocuri), și de care pot beneficia persoanele fizice în anumite condiții; a nu se confunda cu parcările de utilitate publică.
Într-o discuție purtată cu directorul general al ADP Sector 2, Alin Drugău, o persoană extrem de deschisă și dornică să identifice soluții pliate pe realitatea din teren, am aflat că în acest moment există aproximativ 25.500 de locuri de parcare aflate în administrarea ADP Sector 2. Mai mult, numărul cererilor de locuri de parcare în așteptare este de aproximativ 16.000.
În opinia lui Alin Drugău, necesarul real de locuri de parcare, pe raza sectorului 2, este dificil de estimat, dar este considerabil mai mare decât posibilitățile existente în acest moment.
De asemenea, este dificil de identificat și de transpus în practică, într-un oraș cu o concepție arhitectonică depășită și cu o tramă stradală necorespunzătoare, și ne referim aici atât la suprafața carosabilă, cât și la trotuarele sau spațiile adiacente care pot permite parcarea autovehiculelor, soluția tehnică de creare a unui număr care să acopere în totalitate deficitul de locuri de parcare. Suprafața terenurilor cu potențial de reconvertire în locuri de parcare fără afectarea spațiilor verzi și a aleilor sau trotuarelor este redusă.
Construcția parcărilor subterane sau supraetajate reprezintă o soluție viabilă doar pe termen lung, ținând cont de costurile ridicate pentru realizarea acestora.
În ciuda tuturor acestor inconveniente, ne spune directorul general Alin Drugău, ADP Sector 2 întreprinde eforturi pentru a îmbunătăți această situație, având în diverse stadii premergătoare dării în utilizare mai multe spații: atât parcări la sol, cât și parcări supraetajate și rotative.
Printre parcările de reședință la sol în curs de execuție și/sau avizare putem enumera străzile Petre Antonescu, Cristea Mateescu, Oteșani și Aleea Pantelimon, cu o capacitate de 118 locuri noi de parcare.
Alte șapte locații vizează parcările de reședință aflate în curs de obținere avize:
- Alexandru Ipsilanti;
- Vaporul lui Hasan;
- Teiul Doamnei;
- Pancota;
- Azuga;
- Lungulețu;
- Pompiliu Manoliu.
Parcări de reședință supraetajate vor fi construite în Colentina – 400 locuri, Aleea Dobrina – 203 locuri, Delfinului – 200 locuri.
Vor fi montate două parcări rotative cu câte 36 de locuri fiecare în Pantelimon 293 și Pantelimon 33.
Străzi cu sens unic pentru care s-a solicitat acordul de înființare a unor parcări:
- Avrig;
- Paul Greceanu;
- Chiristigiilor (zona blocurilor);
- Berechet;
- Perscărușului;
- Ion Berindei.
Totodată, începând cu luna ianuarie a acestui an, Biroul Parcări din cadrul ADP Sector 2 a demarat verificarea tuturor parcărilor de reședință pentru a identifica locațiile ce necesită a fi reamenajate, până în acest moment fiind identificate circa 45 de locații ce totalizează un număr de 1641 de locuri de parcare. Concret, se va reface marcajul și se vor renumerota locurile de parcare acolo unde acestea nu mai sunt vizibile. De asemenea, sunt identificate mașinile abandonate, iar acestea vor fi ridicate după parcurgerea tuturor procedurilor legale. În decursul acestui an, vor fi montați opritori metalici în anumite parcări de reședință, pentru a proteja spațiiile verzi și gardurile ce le delimitează.
„Cu toate că majorarea numărului de locuri de parcare într-un sector supraaglomerat, în condițiile conservării și extinderii spațiului verde reprezintă o provocare dificilă, avem în diverse stadii premergătoare fazei de execuție un număr de nouă parcări, dintre care trei supraetajate și două rotative, ce totalizează un număr de 993 de noi locuri de parcare. De asemenea, în alte șapte locații suntem în faza de avizare, iar pe alte șase străzi am solicitat acordul de înființare a spațiilor de parcare, ceea va duce la crearea unui alt număr considerabil de noi locuri de parcare”, ne-a mai declarat Alin Drugău, directorul general al ADP Sector 2.
ADP ar trebui sa lase toate locurile de parcare la liber pentru persoanele care locuiesc in Bucuresti dar sa plateasca toti taxa anuala mai mare si sa primeasca un cod QRC pe care sa il lase pe parbriz. Asa s-ar termina razboiul parcarilor iar ADP ar castiga mai mult si ar avea bani sa faca parcarile promise !
Am o foarte mare problema cu locul de parcare,este blocat de un copac si en semn de circulatie,eu cu fac cu intrarea si iesirea din parcare ??? Maior Vasile Bacila,bl 39. Locul de parcare nr 31.
Am o foarte mare problema cu locul de parcare,este blocat de un copac si en semn de circulatie,eu cu fac cu intrarea si iesirea din parcare ???
Este bataie de joc cu locurile de parcare din sectorul 2.Nu s-au infintat locuri noi de parcare doar s-au reamenajat cele vechi si nici alea nu au fost verificate!!! Sunt oameni care au locuri de parcare dar ei nu mai au masini de ani zile iar locurile sunt închiriate la alti vecini!!! Multi nu si-au platit taxele dar locuri au ceea ce nu este corect!!! Ar fi trebuit luate si date altor cetățeni !!!! In articolul de mai sus nu este specificat nimic real doar minciuni!!!!