Înființarea unei asociații a spitalelor, susținută de ministrul Pintea

Share:

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat marţi că susţine înfiinţarea unei asociaţii a spitalelor, care să reprezinte „o portavoce” a unităţilor medicale în negocierile cu autorităţile centrale.

„Încă înainte de a prelua portofoliul Sănătăţii mă gândeam că este nevoie de o organizaţie, de o asociaţie, care să poată fi o portavoce a spitalelor în negocierile cu ministrul Sănătăţii, cu preşedintele Casei şi, nu în ultimul rând, cu ministrul Finanţelor. Deci, avem nevoie de o asociaţie a spitalelor, ştiţi foarte bine. Şi sper că în aceste două zile veţi lua o decizie în acest sens, pentru că vreau să discut cu reprezentanţii acestei asociaţii. Vreau să îi pun la masă pe acei reprezentanţi, astfel încât să negocieze inclusiv cu ministrul Finanţelor”, a precizat ea, în cadrul primei ediţii a Forumului Naţional al Spitalelor.

Ministrul Pintea a subliniat că îşi doreşte de la sistemul de sănătate „empatie, schimbarea mentalităţilor”, după ce în debutul forumului a fost prezentat un mesaj video cu opinia cetăţenilor despre unităţile medicale din România.

Sorina Pintea a adăugat că va continua vizitele inopinate în spitale.

Pintea a arătat că mai mulţi pacienţi i-au semnalat faptul că sunt nevoiţi să îşi cumpere medicamente, dar că în urma verificărilor a reieşit că unităţile medicale în care au apărut astfel de probleme aveau de fapt un excedent bugetar.

Ministrul a contrazis şi ipotezele referitoare la blocarea unor posturi, menţionând că spitalele au posibilitatea de a face angajări.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.