Incendiu cumplit la Mănăstirea Râmeț

Share:

Acoperişul Mănăstirii Râmeţ din judeţul Alba a luat foc vineri. Potrivit pompierilor, focul se desfăşoară pe o suprafaţă de 600 metri pătraţi. Toate persoanele de acolo au reuşit să se autoevacueze la timp. 

Intervenţia de la Mănăstirea Râmeţ, judeţul Alba, este extrem de dificilă din cauza cantităţii mari de vată minerală care emite o radiaţie termică puternică. Incendiul nu se manifestă cu flacără, ci cu degajări mai de fum, iar pompierii au început să decoperteze acoperişul. 66 de pompieri militari intervin la faţa locului.

Potrivit Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) 66 de pompieri militari intervin la stingerea incendiului de la Mănăstirea Râmeţ.

„Incendiul se manifestă la nivelul acoperişului care adăposteşte mai multe chilii, pe o suprafaţă de aproximativ 800-1000 mp. Interventia pompierilor este îngreunată de materialele aflate in compozitia acoperişului (cantităţi foarte mari de vată minerală) care emit o radiatie termică foarte puternică”, a transmis IGSU.

Pompierii acţionează pentru decopertarea acoperişului şi lichidarea focarelor de incendiu. Incendiul nu se manifestă cu flacără, ci cu degajări mari de fum.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.