Secţia de Psihiatrie a Spitalului Judeţean Contanţa este într-o stare deplorabilă

0

Un nou spital al groazei în România. USR Constanța a publicat, pe pagina de Facebook, fotografii șocante de la Secţia de Psihiatrie a Spitalului Judeţean Constanţa.  În imagini apar saloane aflate într-o stare deplorabilă, tavane din care picură apa şi toalete insalubre.

Imaginile publicate de USR Constanţa prezintă situaţia dezastruoasă în care se află Secţia de Psihiatrie a Spitalului Judeţean Contanţa.

În fotografii se pot vedea saloane vechi, murdare, cu tavane din care picură apa şi toalete insalubre. De toate acestea au parte zilnic pacienţii şi cadrele medicale.

„Secția de psihiatrie(Palazu Mare) a Spitalului Județean din Constanța arată ca un loc unde s-ar putea turna filme horror.

Paturi vechi, cearceafuri pătate, pereți scrijeliți cu mesaje ale fostilor pacienți, toalete insalubre, tavane din care curge apa – un tablou de care au parte zilnic pacienții și cadrele medicale

România se află pe locul doi în Europa din punct de vedere al incidenței bolilor mintale. Statul român este departe de a fi pregătit să îi ajute pe pacienții cu tulburări psihice. Dar la Constanța, situația este mult mai gravă. Constanța este singurul județ unde nu există o secție de bolnavi cronici.

Toate județele care au o secție de psihiatrie în cadrul SJU au și spitale separate de psihiatrie, cu paturi pentru bolnavi acuți și cronici. Spitalele de specialitate sunt situate la periferie sau în afara reședințelor de județ. Toate dispun de condiții hoteliere, săli de sport, terapie ocupațională și acoperă toată patologia psihiatrică. La Constanța nu s-a putut.

Am fost conduși de infractori care au transformat sistemul medical într-un rai al spăgilor. Este imperios necesar să investim în sănătate în anii viitori”, a scris USR Constanţa pe pagina de Facebook.

Conform unor surse, spitalul nu a mai primit fonduri de peste 25 de ani.

Unitatea a fost preluată în anul 2010 de Consiliul Județean Constanța.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.