Iohannis reacționează dur după respingerea candidaturii Rovanei Plumb

0

Preşedintele Klaus Iohannis susţine că respingerea candidaturii Rovanei Plumb de către Comisia juridică a Parlamentului European reprezintă „un nou eşec major al guvernării PSD, care aduce prejudicii României”. Şeful statului îi cere Vioricăi Dăncilă „să facă de urgenţă o nouă nominalizare pentru portofoliul de comisar european doar după acordul Preşedintelui României şi cu avizul Parlamentului”.

„Avem o nouă dovadă a incompetenței premierului Viorica Dăncilă, care a crezut că în Uniunea Europeană poți promova oameni în funcții de conducere pe baza recomandărilor de partid și a prieteniilor. I-am transmis explicit prim-ministrului încă de la începutul acestei proceduri de desemnare a comisarului european din partea României să nu o nominalizeze pe doamna Plumb, întrucât nu îndeplinește criteriile de integritate și profesionalism. Exista un risc evident ca o asemenea nominalizare să fie respinsă în Parlamentul European și premierul avea obligația să îl evite. Iată că această atenționare din partea mea a fost confirmată de votul negativ de astăzi din Comisia juridică.

Audierea în Comisia juridică a Parlamentului European este o procedură excepțională, care a fost folosită acum tocmai din cauza problemelor foarte serioase de integritate ale candidatului propus de PSD”, a susţinut preşedintele Klaus Iohannis într-o declaraţie de presă.

Iohannis îi cere premierului Viorica Dăncilă să retragă nominalizare Rovanei Plumb şi să facă de urgență o nouă nominalizare pentru portofoliul de comisar european doar după acordul Președintelui României și cu avizul Parlamentului.

„Îi solicit premierului Viorica Dăncilă să retragă de urgență nominalizarea doamnei Plumb pentru funcția de comisar european.

PSD exportă incompetența peste granițele țării prin acțiuni politice repetate care afectează profund imaginea României. Pentru a nu amplifica prejudiciile aduse deja țării noastre, îi cer imperativ premierului Viorica Dăncilă să facă de urgență o nouă nominalizare pentru portofoliul de comisar european doar după acordul Președintelui României și cu avizul Parlamentului”, a mai declarat Klaus Iohannis.

Rovana Plumb, nominalizată pentru postul de comisar european pentru Transporturi, a fost respinsă joi de Comisia Juridică a Parlamentului European. Votul negativ a venit după suspiciunile ridicate de neclarităţile din declaraţia de avere depusă la Parlamentul European, din care lipseau nişte împrumuturi de aproape un milion de euro, bani declaraţi în ţară.

 

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.