Primarul municipiului Bacău, Cosmin Necula, intră în Pro România

0

Primarul municipiului Bacău, Cosmin Necula, a anunţat că se va înscrie în PRO România după ce va primi oficial decizia de excludere din PSD.

Primarul Cosmin Necula a declarat că susţine proiectul PRO România şi că prima hârtie pe care o va semna, după oficializarea excluderii, va fi adeziunea de înscriere în respectiva formaţiune politică.

„Susţin acest proiect politic şi aştept hârtia oficială cu demiterea mea din PSD, cu marea victorie a CEx-ului condus de doamna Dăncilă şi susţinut de Dragoş Benea, şi vă asigur că primul act pe care îl voi semna va fi doar adeziunea mea la PRO România”, a declarat, într-o conferinţă de presă, primarul municipiului Bacău, Cosmin Necula.

De asemenea, liderul Pro România Victor Ponta a declarat că susţine o nouă candidatură a lui Cosmin Necula la Primăria municipiului Bacău.

„M-aş bucura să fie în PRO România şi are sprijinul nostru. Îl sprijin pe Cosmin Necula pentru un mandat mai de succes în perioada 2020 – 2024. Sunt mulţi alţi primari care vor fi sprijiniţi de PRO România şi vor fi alături sau în partid, în momentul în care pot să candideze fără să îşi piardă mandatul”, a spus Victor Ponta, citat de Agerpres.

Comitetul Naţional Executiv al PSD a decis, în şedinţa din 13 noiembrie, excluderea din partid a primarului municipiului Bacău, Cosmin Necula.

Anterior acestei decizii, Comitetul Executiv al PSD Bacău a hotărât, pe 29 septembrie, dizolvarea biroului politic local de conducere şi retragerea sprijinului politic pentru primarul Cosmin Necula, după ce acesta a adus o serie de critici Guvernului Dăncilă cu privire la alocarea fondurilor către administraţia locală.

În cadrul aceleiaşi şedinţe, deputatul Lucian Şova a fost numit preşedinte interimar al filialei, iar deputatul Costel Dunava a fost numit preşedinte executiv.

În ultima săptămână de campanie electorală a primului tur de alegeri prezidenţiale, primarul municipiului Bacău a anunţat că îl susţine pe Mircea Diaconu.

A doua zi după primul tur al prezidenţialelor, Cosmin Necula a scris, pe pagina lui de Facebook, că multor membri ai PSD „le-a fost ruşine să tragă” în campania electorală pentru Viorica Dăncilă.

„Am fost pe santierul Centurii Municipiului Bacau cu Primarul Cosmin Necula #ProRomania – nu cu bicicleta ci cu basculanta/ ma bucur ca am semnat acest proiect in 2015 / imi pare rau ca, in loc de 3 ani, se face in 5 / imi pare si mai rau ca, desi am semnat Master Planul de Transport si finantarea europeana pentru Autostrada Moldovei inca nu s-a inceput primul metru!

La ProRomania vrem sa sprijinim si promovam oameni si proiecte de dezvoltare – (NU sa obtinem posturi si avantaje de la PSD sau PNL) / suntem ProRomania si tinem doar cu Romania!„, a scris Ponta pe Facebook.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.