Gigi Becali, acuzat că a „spălat” 60 de milioane de euro prin intermediul nepotului său, Vasile Geambazi

1

Gigi Becali este acuzat de DNA că ar fi obţinut 60 de milioane de euro, despăgubire pentru un teren, prin intermediul nepotului său, Vasile Geambazi.

Patronul FCSB, Gigi Becali, este din nou în pericol de a fi condamnat la închisoare, într-un dosar în care este acuzat de DNA că ar fi obţinut prin intermediul nepotului său, Vasile Geambazi, o despăgubire de 60 de milioane de euro de la ANRP (Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor), bani pe care i-ar fi trecut prin mai multe conturi pentru a-i „spăla”, inclusiv prin al soţiei, Luminiţa.

În plus, Becali ar fi transferat bani către societăţile comerciale pe care le deţine, cu titlu de împrumut, urmând să-i recupereze, astfel încât provenienţa sumelor să poată fi justificată.

„În perioada octombrie 2018-noiembrie 2019 a folosit sume din conturile alimentate cu despăgubirea supraevaluată fraudulos pentru a transfera capital cu titlul de împrumut asociat către societăți comerciale pe care le deținea: ARCOM, FCSB, Uzina Mecanică Drăgășani, Imunomedica Provita, Cellcon Invest”, se arată în rechizitoriu, potrivit Gsp.ro.

Becali l-ar fi folosit pe Vasile Geambazi ca interpus pentru o despăgubire exagerată. Era vorba despre un teren din Voluntari, pentru care Vasi a fost despăgubit de ANRP cu 297.630.000 de lei, aproximativ 62 de milioane de euro. Procurorii susțin că Gigi s-a aflat în spatele afacerii și că suma căpătată în schimbul terenului a fost „stabilită în urma supraevaluării frauduloase a evaluatorului Nuțiu Emil”.

Citește și
1 Comentariu
  1. ?????? spune

    @Considerați că FRF ar trebui să îl sancționeze pe reprezentantul clubului FC Botoșani, Iftimie, pentru anunțul intenției de a vinde un jucător către o echipă cu care va juca în play-off, înainte de disputarea meciurilor directe din play-off, ? Remacați și faptul că jucătorul nu a anunțat nicio intenție referitoare la discuțiile lui Iftimie și lui Gheorghe Becali, ?

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.