Propunere legislativă Senat: Salariul minim ar putea crește cu 1.000 de lei!

0

Valoarea salariului minim brut ar putea creşte, în perioada următoare, cu peste o mie de lei, în cazul în care va fi corelată cu cea a salariului mediu brut, conform unei propuneri aflate în dezbatere în Senat.

Potrivit propuneri legislative, salariul minim brut ar putea creşte în mai multe tranșe, de la începutul anului viitor și până la sfârșitul anului 2024, până când salariul minim va ajunge să reprezinte 60 la sută din cel mediu, potrivit avocatnet.ro.

În prezent, în condițiile în care salariul minim brut pe țară este de 2.230 de lei, iar cel mediu brut pe economie este de 5.429 de lei, raportul dintre cele două salarii trece cu puțin peste 40%. Pentru a reprezenta 60% din actualul salariu mediu, salariul minim ar trebui să aibă valoarea de 3.257 de lei, ceea ce ar reprezenta o creștere cu peste o mie de lei față de valoarea actuală.
Propunerea legislativă ar urma să fie adoptată pentru a garanta cetățenilor asigurarea condițiilor minime de trai decent, pentru diminuarea migrației forței de muncă locale și pentru a reduce șomajul voluntar generat de lipsa de atractivitate a salariului minim.
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.